USR îl cheamă pe ministrul Finanțelor în Parlament și amenință cu moțiune: „România spre faliment. Ne împrumutăm cu 1.000 de euro pe secundă”

Adrian Caciu, ministrul Finantelor Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

USR a depus, miercuri, o solicitare oficială la Camera Deputaților pentru chemarea ministrului Finanțelor Adrian Câciu la Ora Guvernului, în data de 30 mai. Solicitarea USR se intitulează „România spre faliment. Ne împrumutăm cu 1000 de euro pe secundă. Cum opriți dezastrul fiscal?”.

USR susține că „ministrul PSD, care ar trebui să țină sub control deficitul și inflația, a ajuns să împrumute România cu 1.000 de euro [pe secundă, n.r.] pentru a plăti toate sinecurile pe care această coaliție le-a creat în ultimele șase luni. Astfel, datoria publică a României a depășit 50% din Produsul Intern Brut și se apropie de 600 de miliarde de lei”.

Partidul mai arată că, în timp ce datoria publică crește, PSD și PNL continuă să angajeze zeci de mii de oameni în ministere și companii de stat, fără niciun gând să oprească risipa banilor publici.

„600 de posturi la două ministere au fost create într-o singură zi săptămâna aceasta, deși liderii PSD și PNL anunță public că vor să reducă cheltuielile bugetare”, arată USR.

Potrivit lor, explozia cheltuielilor bugetare a contribuit la recordul de inflație la care a ajuns țara noastră: 13,8 în aprilie 2022, față de 3,2% în aprilie 2021, iar perspectivele sunt în continuare de creștere.

„Ministrul PSD trebuie să explice în fața Parlamentului și a românilor cum s-a ajuns aici și care sunt măsurile pe care le va lua pentru a opri scumpirile în lanț, cum va controla deficitul care trebuia să fie de 5.84%, iar acum este pe traiectoria să depășească 7% și cum va opri sarabanda împrumuturilor pe care generațiile viitoare trebuie să le plătească. Dacă ministrul PSD nu se prezintă pe 30 mai în Parlament, USR va depune moțiune simplă împotriva lui”, conchide USR.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *