Utilaje second-hand pe șantierele din România. Analiză a unei platforme online de vânzări: 20% dintre vizitatorii interesaţi de excavatoare sunt din România

Bucuresti santier Inquam Photos George Călin

 

Constructorii din România sunt mai interesați de utilaje de construcţii second-hand în comparație cu cei din alte țări europene, reiese dintr-o analiză întocmită de o platformă online specializată în comercializarea de vehicule comerciale. România e pe primul loc în trei dintre cinci categorii luate în calcul, arată studiul publicat de Agerpres.

Datele au fost anunțate de Tradus.com, o platformă cu 5,4 milioane de utilizatori la nivel mondial.
Potrivit analizei, aproape 20% dintre vizitatorii interesaţi de excavatoare sunt din România, 21,5% dintre cei care caută accesorii pe platformă provin tot din ţara noastră, iar 24% dintre vizitatorii interesaţi de încărcătoare sunt, de asemenea, din România. Potrivit analizei Tradus.com, ţara noastră se află în topul ţărilor cu interes crescut pentru alte echipamente de construcţii, precum manipulatoare telescopice (locul al doilea ca nivel de interes) sau platforme de ridicare (locul 3).

În mai multe ţări din vestul Europei, precum Germania, Franţa, Italia şi Spania, se înregistrează un interes crescut pentru categorii specifice, precum accesoriile.

Analiza specialiştilor Tradus.com a luat în calcul numărul de vizite şi comportamentul utilizatorilor pe site şi date dintr-o perioadă de 12 luni (ianuarie – decembrie 2020), cu scopul de a afla din ce ţări provin cei mai mulţi consumatori, dar şi care sunt tipurile de utilaje de construcţii de care aceştia sunt interesaţi.

Foto Inquam Photos / George Călin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *