Utilizatorii de Netflix din Rusia cer despăgubiri de sute de mii de dolari, după ce platfroma de streaming a părăsit piața

Netflix-logo-and-screen-1170x658 sursa foto: Playtech

Utilizatorii de Netlix din Rusia au demarat o acţiune colectivă în instanţă împotriva platformei de streaming pentru că acesta a ieşit de pe piaţa rusească, solicitând plata unor despăgubiri în valoare de 60 de milioane de ruble (726.000 de dolari), a informat miercuri agenţia de presă RIA Novosti, preluată de Reuters și Agerpres.

În luna martie, platforma de streaming Netflix Inc a anunţat că şi-a suspendat serviciile în Rusia şi a oprit, temporar, toate proiectele şi achiziţiile viitoare în această ţară, după ce a a evaluat impactul provocat de invadarea Ucrainei de către Rusia.

“Astăzi, un cabinet de avocatură care reprezintă interesele utilizatorilor de Netflix a demarat o acţiune colectivă în instanţă împotriva serviciului american Netflix la tribunalul din districtul Khamovnichesky din Moscova”, informează RIA Novosti, citând un comunicat al firmei de avocatură Chernyshov, Lukoyanov & Partners. “Motivul pentru această acţiune este încălcarea drepturilor utilizatorilor ca urmare a deciziei unilaterale a Netflix de a refuza să mai furnizeze servicii în Rusia”, se mai arată în comunicat.

Zeci de companii străine au anunţat închiderea, temporară, a magazinelor şi uzinelor din Rusia sau au anunţat că au decis să plece definitiv de pe această piaţă după ce Moscova a lansat ceea ce numeşte “o operaţiune militară specială” în Ucraina, la data de 24 februarie.

sursa foto: Playtech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *