Valeriu Zgonea și-a depus candidatura pentru șefia ANCOM, arbitrul pieței telecom. Fostul lider PSD al Camerei Deputaților a scăpat în 2022 de un dosar penal după ce magistrații au eliminat probele SRI / Aviz pozitiv

G4Media mai 8, 2023 3 comentarii
Valeriu Zgonea

UPDATE Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie.

S-au înregistrat 17 voturi „pentru” şi 9 „împotrivă” pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

Parlamentul se va întruni în şedinţă comună marţi.

UPDATE  Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a anunţat, luni, după audierea în comisiile parlamentare pentru candidatura la funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), că soţia sa, care lucrează în instituţie, şi-a dat demisia din funcţia de secretar general, menţionând că este „o chestiune normală, etică”, relatează Agerpres.

„Eu nu mai sunt în politică de 8 ani. (…) Eu am fost întrebat, m-am analizat, am avut o discuţie acasă şi mi-am asumat această responsabilitate. Cred că competenţele, aptitudinile mele – şi ştiţi foarte bine că şi în Parlament am colaborat cu toate partidele politice – îmi permit să pot să găsesc acele instrumente ca această instituţie să fie respectată şi să-şi facă treaba cu profesionalism”, a afirmat Zgonea.

El a spus că soţia sa lucrează de 5 ani în această instituţie.

„Ea şi-a depus astăzi demisia din funcţia de secretar general, este o chestiune normală, etică şi nu va influenţa sub nicio formă bunul mers. Dumneavoastră mă ştiţi foarte bine, eu sunt un om care iau deciziile, am principiile mele, câteodată ele sunt judecate greşit sau nu, nu ştiu, dar ştiu să gestionez şi să manageriez o echipă de profesionişti ca cea de la ANCOM”, a adăugat Zgonea.

Știrea inițială

Valeriu Zgonea, fost președinte PSD al Camerei Deputaților, și-a depus luni candidatura pentru șefia Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), arbitrul pieței telecom, potrivit CV-urilor depuse la Parlament și consultate de G4Media.

Al doilea candidat la șefia instituției este Mihai Eftimie, un profesionist din domeniul telecomunicațiilor.

De notat că în acest moment și soția lui Valeriu Zgonea, Laura Zgonea, lucrează la ANCOM.

Fostul lider PSD al Camerei Deputaților a scăpat în 2022 de un dosar penal după ce magistrații au eliminat probele SRI. El a fost achitat la Curtea de Apel București în ianuarie 2022 după ce Tribunalul Capitalei îi dăduse în primă instanță o condamnare la 3 ani de închisoare pentru trafic de influență.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii

  1. Valerica ! Mi-era un dor de el ! :X Credeam ca-i la Studii … Aveam o stare de fatigue … Nu stiam ce ma fac ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *