Valoare istorică în 2021 pentru schimburile comerciale dintre România și Statele Unite (date ale Camerei de Comerț și Industrie)

dolari-bani-Pexels

Anul trecut, schimburile comerciale dintre România și Statele Unite au ajuns la o valoare istorică, a spus președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR). Astfel, la 1 noiembrie 2021, se înregistra un total de 2,271 de miliarde de euro.

Anunțul a fost făcut cu ocazia recepției organizate împreună cu American – Romanian Business Council (AMRO), prilejuită de anunțul de lansare a misiunii economice AMRO la București, care se va desfășura în perioada 14-15 septembrie 2022.

“USA este partenerul strategic al României, iar acest lucru se vede foarte clar în rezultatele economice. Anul trecut, de exemplu, s-a înregistrat o valoare istorică a schimburilor comerciale dintre cele două state, astfel, la 1 noiembrie 2021, se înregistra un total de 2,271 de miliarde de euro. În plus, pentru că trebuie diferențiate schimburile de bunuri de cele de servicii, valoarea acestora din urmă s-a ridicat la 2,5 miliarde de euro. Totodată, la 1 ianuarie 2022, în România activau 8191 de companii americane, cu o valoare a capitalului social de peste un miliard de euro”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban, conform unui comunicat de presă al instituției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *