Venezuela a suspendat noile livrări de țiței către Europa și cere Italiei și Spaniei să furnizeze combustibil în schimbul viitoarelor încărcături

Redacția aug. 14, 2022 0 comentarii
nava petrol

Venezuela a suspendat noile livrări de țiței către Europa și a cerut companiei italiene Eni și spaniole Repsol să îi furnizeze combustibil în schimbul viitoarelor încărcături, au declarat trei surse din domeniu pentru Reuters.

Compania petrolieră venezueleană PDVSA nu mai este interesată de acordurile petrol-contra datorie pe care Departamentul de Stat al SUA le-a autorizat în luna mai, au declarat sursele, ceea ce a permis companiei de stat să reia livrările către Europa după o suspendare de doi ani cauzată de sancțiunile americane.

Washingtonul a autorizat expedierile atâta timp cât încasările din încărcături au fost folosite pentru a plăti datoriile acumulate de PDVSA față de societățile mixte cu Eni și Repsol.

„PDVSA vrea să se întoarcă la schimburile de petrol, iar acest lucru nu este încă posibil”, a declarat pentru Reuters o sursă implicată în încărcăturile livrate anterior în Europa. Nu există niciun interes pentru acordurile petrol contra datorie”.

Livrările de petrol venezuelean, în special cele trimise către rafinăriile din Spania, au ajutat Europa să reducă achizițiile de petrol rusesc de la invazia din Ucraina. Dar termenii acordului nu au oferit banii sau combustibilul necesar pentru PDVSA, ale cărei rafinării proprii se luptă să producă benzină și motorină după ani de investiții insuficiente și lipsa reparațiilor.

PDVSA vrea să obțină combustibil în schimbul țițeiului său, folosind în același timp o parte din valoarea încărcăturilor pentru a compensa datoriile de miliarde de dolari către partenerii de asociere în participațiune, inclusiv Chevron, Eni și Repsol, potrivit surselor Reuters.

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *