Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, din cauza impactului sancţiunilor americane

Huawei pixabay.com

Veniturile Huawei au scăzut puternic în primul trimestru, cu 16,5% în termeni anuali, la 152,2 miliarde de yuani (23,5 miliarde dolari), din cauza impactului sancţiunilor americane asupra afacerilor sale, potrivit datelor publicate miercuri de grupul chinez de tehnologie, transmite CNBC, preluat de news.ro.

Este al doilea trimestru consecutiv în care veniturile Huawei au avut o evoluţie negativă, determinată de problemele diviziei de consum a grupului, care include smartphone-urile şi alte dispozitive.

Huawei nu a mai putut să livreze telefoane dotate cu sistemul de operare Android al Google din 2019, din cauza sancţiunilor americane.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Livrările de smartphone-uri ale Huawei au scăzut cu 41% în trimestrul patru din 2020. Compania a vândut anul trecut bradul de smartphone-uri ieftine Honor unui consorţiu de investitori.

În 2019, grupul Huawei a fost adăugat la o listă neagră din SUA numită Lista entităţilor, care restricţionează firmele americane să exporte tehnologii către anumite entităţi străine.

În 2020, SUA au blocat accesul Huawei la cipuri esențiale de care are nevoie pentru smartphone-urile sale.

”2021 va fi un nou an dificil pentru noi, dar este şi anul în care viitoarea noastră strategie de dezvoltare va începe să prindă contur”, a declarat Eric Xu, preşedintele prin rotaţie al Huawei, într-un comunicat.

Huawei a spus că a reuşit să-şi crească marja de profit cu aproximativ 3,8 puncte procentuale faţă de intervalul similar al anului trecut, până la 11,1%. Aceast lucru s-a datorat, parţial, celor 600 de milioane de dolari primite de Huawei sub formă de drepturi de autor pentru brevete în trimestrul respectiv.

În martie, Huawei a declarat că va începe să taxeze producătorilor de smartphone-uri drepturi de autor pentru utilizarea tehnologiei sale brevetate 5G.

Huawei are mii de familii de brevete 5G declarate, iar compania speră că această parte a afacerii sale îi va putea oferi un nou flux de venituri, pe măsură ce alte părţi ale afacerii sale vor scădea. Huawei a declarat miercuri că în viitor va creşte investiţiile în software, pentru a încorpora software şi servicii în mixul său de venituri.

Compania şi-a intensificat eforturile în domeniul software, inclusiv în domenii precum cloud computing şi maşini inteligente, deoarece sancţiunile SUA îi afectează divizia hardware.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: