Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu anunță că va face publice toate contracte încheiate de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti. Este vorba de circa 120 de acte

parc herastrau - horia tomescu facebook

Contractele încheiate în ultimele decenii de Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti vor fi făcute publice, a anunțat viceprimarul Horia Tomescu.

El a precizat că este vorba de aproximativ 120 de contracte, pe care orice cetățean le poate consulta acum integral pe noua interfață ALPAB: https://alpab.ro/contracte-venituri/ 

Sunt contracte de asociere în participațiune sau închiriere, cu durata de până la 37 de ani, despre care viceprimarul spune că sunt, majroitatea, oneroase. 

În plus, noua conducere ALPAB a început expertiza juridică pentru totalitatea acestor contracte.

Viceprimarul Tomescu susține că “în spatele acestor SRL-uri cu astfel de contracte sunt ”băieți deștepți” cu influență în lumea politică și în partea de presă care scrie la comandă.” 

Cel mai vechi contract este din 1991, a fost preluat de la Regia Generala de Apa (RGAB) și aditionat de multe ori. Acesta se referă la o clădire din Calea Șerban Voda unde este acum un spital privat, care plătește  o chirie de 1.700 de euro pe lună. Documentul este valabil până în 2028. Un contract încheiat în decembrie 2021 pentru un club din satul francez  prevede o chirie de 21.000 euro/luna. Acest contract depășește totalitatea celor peste 60 de contracte din parcul Regele Mihai.

Sursa foto: Facebook/Horia Tomescu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *