VIDEO Autostrada Sibiu-Pitești: Cele mai noi imagini cu lotul Sibiu-Boița care se poate deschide pe 15 decembrie. PORR trasează marcajele pe viaductul Tălmăcel

A 1 Sibiu Boița 30 nov

Primul lot al Autostrăzii Sibiu-Pitești se apropie de inaugurare, termenul oficial pe care l-au comunicat CNAIR și conducerea Ministerului Transporturilor fiind 15 decembrie. Cele mai noi imagini cu tronsonul Sibiu-Boița (13 kilometri) arată că PORR continuă lucrările pentru trasarea marcajelor și mai face mici lucrări la acostamentul autostrăzii și la șanțurile de scurgere a apelor. La momentul înregistrării din dronă, la viaductele Tălmaciu și Tălmăcel, cele mai importante lucrări de artă de pe traseu, lucrările majore erau finalizate, dar se lucra la nodul rutier de la Boița la conexiunea cu DN 7 Valea Oltului. Deschiderea circulației se va face cu aproape cinci luni înainte de termen.
„Am avut nenumărate discuții cu antreprenorul lucrării (n.r PORR) aceștia și-au asumat această dată de 15 decembrie, evident că și noi, cu personalul CNAIR am evaluat această posibilitate, premisele sunt optimiste, cred că pe data de 15 decembrie am putea să circulăm pe prima secțiune a Autostrăzii Sibiu-Pitești, prima trecere la profil de Autostradă a Carpaților. Este primul pas, este o firmă serioasă care a arătat că se poate mobiliza foarte bine, în avans față de contract. Sper să lucreze la fel și pe secțiunea 4 (n.r Curtea de Argeș-Tigveni, 10 km.) unde suntem în proiectare”, a spus pe 25 noiembrie la TVR Info, șeful CNAIR, Cristian Pistol.

Contractul pentru proiectarea și execuția primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești a fost semnat în aprilie 2019 pentru 600 de milioane de lei. Lucrările au început în primăvara anului 2020 și au termen de finalizare aprilie 2023. Lotul de 13 kilometri cuprinde 27 de poduri și pasaje și două noduri rutiere. La Boița, Autostrada se conectează cu DN 7 Valea Oltului printr-un sens giratoriu cu un diametru de aproape 50 de metri, soluție de sistematizare rutieră care, cel mai probabil, va duce la formarea de cozi în zilele aglomerate. În 2028, ar urma să fie deschis circulației și lotul 2 unde, în iulie, asocierea MAPA-CENGIZ (Turcia) a început proiectarea (18 luni proiectare și 50 de luni execuție).

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *