Autostrada Sibiu-Pitești : MAPA începe proiectarea lotului 2 pe 1 iulie, la cinci luni de la semnarea contractului de proiectare și execuție/CNAIR spune că drumarii turci au nevoie de mai mult timp pentru a obține permisele de muncă

Simulare Video Lot 2 A 1 Mapa

Etapa de proiectare pentru lotul 2 al Autostrăzii A 1 Sibiu -Pitești va începe de-abia pe 1 iulie 2022, la aproape cinci luni de la semnarea contractului de proiectare și execuție cu asocierea MAPA-CENGIZ ( Turcia). Extensia de timp pe care o acordă Compania de Drumuri este motivată de necesitatea alocării unui timp suplimentar pentru ca personalul constructorului să obțină permisele de muncă pentru piața din România, potrivit răspunsului CNAIR la solicitarea Economedia. Lotul 2 Boița -Cornetu are o lungime de 31 kilometri și va continua cei 13 kilometri de pe lotul 1 (Sibiu-Boița) pe care PORR îi va deschide în decembrie. Este primul contract pe care asocierea din Turcia îl câștigă în România și totodată, primul care va trece munții, a transmis CNAIR :

,,În data de 15 februarie 2022 a fost semnat contractul de “Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu” cu MAPA INȘAAT VE TICARET ANONIM ȘIRKETI – CENGIZ INȘAAT SANAYI VE TICARET ANONIM ȘIRKETI. Durata contractului este de 18 luni de proiectare, 50 luni de execuție și 120 de luni perioada de garanție.

Pentru acest antreprenor din Turcia, aflat pentru prima data pe piața construcțiilor din Romania, a fost necesară alocarea unei perioade de timp suplimentare, de la momentul semnării contractului și până la începerea efectivă a contractului, astfel încât acesta să-și poată rezolva situația permiselor de muncă pentru personalul său, care va fi implicat în activitatea de management contractual și de proiectare.” precizările Companiei de Drumuri pentru Economedia

Contingentul de lucrători străini ( din afara Uniunii Europene) pentru 2022 este de 100 000 persoane, potrivit Guvernului. Contractul a fost semnat pentru 4,2 miliarde lei, mult sub estimarea CNAIR cuprinsă între 4,6 și 5,2  miliarde lei.

Pe traseul acestei secțiuni care face parte din coridorul 4 Pan-European vor fi construite:
– 49 de poduri și viaducte
– 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m și 1.590 m (lungime totală de 4.920 m)
– 1 ecoduct pentru mamifere mari în zona localității Lazaret”.

Portofoliul MAPA: potrivit informaţiilor de pe site-ul Companiei, Grupul Mapa are o experinţă de 40 de ani şi lucrează în Europa, Asia, Africa şi America în domeniile construcţii, hoteluri, energie regenerabilă, aeroporturi şi transport aerian de marfă (CARGO). La capitolul autostrăzi, antreprenorul menţionează autostrăzile Trabzon şi Hopa din Turcia sau Djen Djen-El Auma din Algeria.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *