VIDEO Chinezii au început lucrările pentru conexiunea lotului UMB cu DN 2 la Afumați. Primii doi kilometri din lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Nord, promiși la inaugurare până la finalul anului

Lot 3 A 0 Bord conexiune DN 2 Sursa : George Tănase captură YouTube

Constructorul China Civil Engineering Construction (CCECC) a început lucrările pe primii doi kilometri pe lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Nord, legătura la Afumați DN 2 (E85). Autorizația de Construire a fost emisă pe 11 martie pentru lucrări pe 2,2 kilometri, legătura lotului 2 UMB (secțiunea muzeu de 9 kilometri dintre A 3 București-Ploiești și DN 2). Pe 29 noiembrie, CNAIR a inaugurat doar 10 din cei 19 km. ai lotului 2, între DN 1 Corbeanca și A 3, iar alți aproape 9 kilometri au rămas ,,muzeu” pentru că descărcarea lotului 2 la Afumați este printr-un nod rutier care face parte din contractul lotului 3 atribuit constructorului din China. Lotul 3 Afumați-Pantelimon (8,5 km.) se conectează la est cu lotul 4 UMB A2-Cernica (4,5 km.) cu Aviz de Mediu emis în urmă cu 2 săptămâni.

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 3 Afumați (DN 2) – Pantelimon (DN 3) a fost semnat în martie 2023 cu o firmă din China, atribuirea fiind posibilă pentru că procedura de achiziție și desemnarea câștigătorului s-au făcut anterior Ordonanței de Urgență (din 2021)  care interzice firmelor din China să participe la licitațiile publice ale Statului Român. Termenul de proiectare este de 12 luni și se calculează de la data de 22 mai 2023 după cum Economedia a explicat aici.

Cele mai noi imagini cu lucrările incipiente de la intersecția cu DN 2 au fost publicate duminică, 31 martie pe Canalul YouTube George Tănase.
Pentru întreg lotul de aproape 9 kilometri chinezii de la CCECC au termen de execuție de 18 luni calculat de la data emiterii Ordinului pentru Începerea Lucrărilor.

„Antreprenorul va realiza mai multe lucrări de artă complexe, incluzând 7 pasaje pe și peste autostradă, două dintre acestea având lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m precum și nodul rutier cu DN 2”, a transmis CNAIR la semnarea contractului. Șeful CNAIR, Cristian Pistol, promitea în toamna anului 2023 că a agreat cu firma din China lucrări înainte de termen pentru a putea deschide și cei 9 kilometri construiți, dar pe care nu se poate circula ai lotului 2 UMB :„Mai lipsesc aproximativ 2 kilometri până la DN 2. Am luat legătura cu firma din China pentru a-i ruga să urgenteze proiectarea și execuția lucrărilor pentru a asigura continuitatea lotului până în DN 2 pentru a asigura legătura DN 1 – A3 și DN 2 prin inel de autostradă. Cel mai probabil în 2024 va fi gata și legătura cu DN 2. Loturile 3 și 4 sunt în proiectare, pe lotul 3 vor asigura cu prioritate descărcarea. Pentru lotul 4 îmi doresc ca procedurile de mediu să se finalizeze odată pentru a începe execuția efectivă”, a transmis Cristian Pistol.

HARTA Autostrada A 0 Nord

 

Sursa : George Tănase captură YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *