VIDEO Cum arată şantierul lotului Nuşfalău – Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania unde lucrează constructorul turc Nurol

Nurol Autostrada Transilvania

Constructorul turc Nurol face decopertări pe lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, un tronson de 14 kilometri al Autostrăzii A3 – Transilvania, pentru care Autorizaţia de Construire a fost emisă la începutul lunii iulie. Contractul pentru proiectare şi execuţie a fost semnat în 30 septembrie 2020, iar termenul de execuţie este de 18 luni (estimat februarie 2023). Lucrările au început în august şi se desfăşoară pe raza localităţilor Nuşfalău, Ip şi Marca, în judeţul Sălaj, conform autorizaţiei de la Ministerul Transporturilor (etapa I).

Imaginile filmate recent din dronă şi publicate pe YouTube de Marin Marian arată traseul lotului dintre Nuşfalău (intersecţia cu DN 1 H) şi Marca la limita dintre judeţele Sălaj şi Bihor.
Pe cei 13,5 km ai subsecțiunii Nușfalău – Suplacu de Barcău, denumită tehnic „3B5”, se vor construi:

  • un nod rutier la Nușfalău,
  • 7 pasaje,
  • 5 poduri,
  • o parcare de scurtă durată,
  • o descărcare provizorie prin sens giratoriu la Suplacu de Barcău.

Spre Oradea şi vama Borş, pe lotul vecin, Suplacu de Barcău- Chiribiş (26 km şi viaductul de 1,6 km) Compania Erbaşu a câştigat licitaţia pentru proiectare şi execuţie. Contractul cu o durată de 24 de luni din care şase luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţie ar trebui semnat în curând după modificarea legislaţiei pentru achiziţii publice. Spre Cluj Napoca, nici lotul Nuşfalău- Poarta Sălajului (41 km cu tunelul Meseş) nu are contract semnat, termenul de evaluare pentru cele 12 oferte depuse fiind luni, 25 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *