VIDEO Denivelări pe podul de la Brăila, la doar o lună de la inaugurare. CNAIR : ,,În general, obiectivele de infrastructură noi…se mai tasează”. Grindeanu și Pistol spun că transportatorii nu au respectat restricțiile de tonaj/Posibile erori de execuție

Pod Brăila Denivelări

Denivelări pe podul peste Dunăre de la Brăila, la doar o lună de la inaugurare. Pe podul deschis circulației pe 6 iulie au apărut denivelări la rampe și pe viaductul principal, după cum se poate observa din imaginile publicate în mediul on-line.

Vineri, la Galați, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și directorul general CNAIR, Cristian Pistol au recunoscut situația, au dat vina pe transportatori care nu respectă restricția de tonaj de 40 de tone și nici nu au respectat restricțiile de circulație impuse în zilele cu avertizare cod portocaliu și roșu de caniculă, dar au anunțat și o expertiză pentru a se stabili dacă pot fi și probleme/erori de execuție la așternerea asfaltului. De asemenea, reprezentanții Ministerului Transporturilor/CNAIR au spus că Poliția Rutieră și ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier) trebuie să verifice în teren dacă restricțiile se respectă.

,,Periculos nu este, sunt niște deformări pe care le-am constatat și noi. Nu doar Podul Brăila are probleme, în general obiectivele de infrastructură noi au o perioadă… în care se mai tasează. Am cerut antreprenorului să facă o expertiză, poate fi și o metodologie de așternere a asfaltului care nu s-a potrivit acestui tip de pod”, potrivit oficialilor CNAIR.

Ministrul Sorin Grindeanu : ,,dacă sunt și alte tipuri de probleme …lucrarea este în garanție, asocierea (italo-niponă WeBuild -IhI). Suntem în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine și drumul de la Pod până la Jijila până la sfârșitul anului. ”

Șeful CNAIR, Cristian Pistol : ,,pe rampa de acces au apărut denivelări. Au fost identificate cauzele, depășire de tonej, în principal nu s-a respectat restricția de tonaj. Noi am impus și restricție de 7,5 tone în perioada caniculară.
Comentarii

 1. Ei, să nu spuneți că iar s-a realizat stratul de rulare din materiale ieftine ca să rămână ceva bănuți pentru para-ndărăt, că nu pot cred așa ceva!

  • Grindeanu și Pistol sa își asume adaptarea standardelor AND pentru asfalt la standardele actuale internaționale, tina d cont de variațiile de temperatura de la locul de așternute a stratului ( anul acesta au fost zile ch peste 44 de grade iar standardele AND sunt din 1900 toamna când erau 32-33 grade maxim)

   • Greșit. Standardul 605/2013
    Problema nu este la mixturi asfaltice. Nu este sigurul pod din România și nici singurul suspendat. La alte poduri nu s-a întâmplat . Sigur este o problema de execuție . Nu știu care nu am fost acolo. Mixtura asfaltică poate fi cauza numai dacă amestecul nu este conform

 2. Au pus filler turcesc in asfalt, care se inmoaie la 50 de grade in loc sa puna din cel romanesc care tine pina la 72 dar e ceva mai scump…

  • Ce convenabil: nerespectarea restricțiilor de tonaj. Pistol exonerează de răspundere antreprenorul înainte de a face “verificări” și transferă riscurile antreprenorului la statul român. Pe lângă optimizările soluțiilor tehnice aprobate în interesul antreprenorului (să facă economii de costuri Astaldi) și claim-urile de sute de milioane, CNAIR va plăti și reparații pt că a permis supratonaj pe podul diurn. Bravo băieți, chiar ați câștigat “pe bune” selecția pentru CA, apărați “bine” interesul public!

 3. Mixtura asfaltica nu aderă la hidroizolațiile pensulabile, mai ales executate pe tablier de metal. Ultima lucrare similara a fost cu decopertare totala si inlocuire hidroizolatie (cu membrana bituminoasa) a fost pe podul de la Cernavoda anul trecut !

 4. Ce convenabil: nerespectarea restricțiilor de tonaj!
  Pistol exonerează de răspundere antreprenorul înainte de a face “verificări” și transferă riscurile antreprenorului la statul român. Pe lângă optimizările soluțiilor tehnice aprobate în interesul antreprenorului (să facă economii de costuri Astaldi) și claim-urile de sute de milioane, CNAIR va plăti și reparații pt că a permis supratonaj pe podul diurn. Bravo băieți, chiar ați câștigat “pe bune” selecția pentru CA, apărați “bine” interesul public!

 5. În marea lui majoritate, podul conține fier. Acesta se încinge și asfaltul…. Nu s-a ținut cont și de acest aspect. Dă-i și toarnă că las-că merge ș-așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *