VIDEO Germania: 25.000 de persoane au manifestat împotriva salonului auto din Munchen

Protest in Munchen

Mii de militanți ecologiști au manifestat sâmbătă împotriva organizării salonului german auto (IAA) în Munchen, acuzând industria că nu adoptă suficiente măsuri pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit agenției AFP, citată de Le Figaro.

„Criza climatică este deja aici, nu avem nevoie de IAA”, „Lăsați-ne să salvăm planeta”: protestul a început în cursul dimineții, în Theresienwiese, imensa piață din vestul orașului.

După un marș în jurul gării din Munchen, manifestanții au revenit în această piață, într-o atmosferă pașină. Lor li s-au alăturat ulterior militanții pe biciclete, veniți din toare regiunile, la începutul după amiezii. În total, la protest au participat aproape 25.000 de persoane, potrivit #Aussteigen, colectivul care a organizat manifestația, format din opt asociații, printre care Greenpeace, mișcarea altermondialistă Attac și ONG german BUND.

Salonul auto german, marele bal al sectorului, se desfășoară de marți până duminică în Munchen. Anul acesta este dedicat provocării electrificării și se prezintă ca o tribună a „mobilității”, cu peste 70 de mărci de biciclete. Dar noul concept nu a calmat revendicările. „În ciuda aspectului său durabil, IAA rămâne salonul industriei auto” acuză într-un comunicat #Aussteigen. „BMW, Volkswagen, Daimler și ceilalți continuă să câștige bani în principal din motoare termice”.

Vineri, militanții au blocat standul Mercedes-Benz instalat în centrul orașului, cu afișe pe care scria „car is over” sau în care salonul era acuzat de „greenwashing”.

 
captura youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *