VIDEO Imagini spectaculoase cu autostrada „viaduct” pe care o construiește Umbrărescu în Transilvania cu bani din PNRR. Din cei 42 de kilometri între Nădășelu și Zimbor, 11 kilometri este lungimea totală a viaductelor

A 3 Transilvania UMB septembrie 2023

UMB construiește în Transilvania o autostradă „viaduct”. Din lungimea totală de 42 de kilometri a loturilor din PNRR Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului, 11 kilometri este lungimea tuturor viaductelor de pe traseu. Sunt 28 de pasaje printre văile și dealurile Transilvaniei, lucrări de artă cu lungimi cuprinse între 40 și 720 de metri și ridicate la o înălțime maximă de 40 de metri, cum este viaductul cu numărul 25 de la Valea Glodului, jud. Sălaj (lotul Zimbor – Poarta Sălajului).

Astfel, pe cele trei loturi cu o lungime totală de 42,4 km (Nădășelu-Mihăești, Mihăești-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului) sunt viaducte construite pe 11 233 metri, adică un sfert din toată autostrada în execuție este suspendată, la propriu, potrivit monitorizării pe care a realizat-o Cristian Marius Man, unul dintre pasionații de infrastructură care publică frecvent evoluția marilor proiecte de infrastructură și în special a Autostrăzii Transilvania.

Luna trecută, la cele două verificări ale șantierelor din Transilvania, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a văzut atât din elicopter cât și de la sol cum merg lucrările UMB și, pe bună dreptate, a transmis că este cea mai dificilă autostradă care se construiește acum în România.

„Sunt lucrări foarte grele. Am fost pe șantierul autostrăzii Transilvania am văzut două loturi care, cred eu sunt cele mai grele din țară, în acest moment și poate nu doar din țară. De la Nădășelu la Poarta Sălajului se lucrează extraordinar de greu pentru că o iau la vale dealurile acolo, dar este o mobilizare extraordinară, pasaje poduri…tot ce vreți…Termenul de finalizare pe cele două sectoare de la Nădășelu la Poarta Sălajului ar fi pe sfârșitul anului viitor”, a transmis marți Sorin Grindeanu.
Pentru Lotul Nădășelu – Zimbor (30 km) stadiul fizic este de aproximativ 60%, iar în aprilie CNAIR a publicat noul termen agreat cu UMB: 13 iulie 2025. Pentru Lotul Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) stadiul fizic este 30%, iar CNAIR estimează finalizarea în decembrie 2024. 

Pe 25 septembrie este termenul-limită pentru depunerea ofertelor la contractul celor două viaducte de la Nădășelu și Topa Mică (detalii aici).

Comentarii

  1. Nu numai ca este bin dar este și roman adevărat. Unde a făcut ceva se vede și unde a promis se tine de cuvânt pana în prezent. Se mai supăra ca alții nu țin pasul cu el și ca sunt mulți rău intenționați și ii baga bete în roti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *