VIDEO Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, la pasajul de peste calea ferată de la Teiuș / Termenul anunțat pentru finalizarea lucrărilor și stadiul de realizare al investiției

G4Media iul. 13, 2021 0 comentarii
cnair lotul 2 sebes alba sursa cnair

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a publicat marți o filmare făcută pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Alba Iulia și Aiud, la lucrările din zona pasajului peste calea ferată de lângă Teiuș. În imagini se poate observa o mobilizare semnificativă a constructorului.

CNAIR a explicat și lucrările care se execută în prezent, la un stadiu de realizare a investiției de aproximativ 86%:

„Antreprenorul autostrăzii Sebeș-Turda Lot 2 execută umpluturi în dreptul structurii de sprijin din beton armat, cu fundare indirectă, pe un rând de coloane forate, de la kilometrul 26 al autostrăzii.

Zidurile de sprijin sunt susținute de un sistem de ancore pasive.

Pasajul peste calea ferata triplă de la km 26 + 253 este la nivel de placă suprabetonare, fiind realizat în procent de 91 %”.

Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stadiul lucrărilor pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Sântimbru și Aiud, este de 85,9 %, la un progres financiar de 77%.

Detalii despre stadiul acestui proiect și despre stadiul celorlalte proiecte de infrastructură derulate de CNAIR, puteți vedea în acest DOCUMENT.

Deschiderea traficului este estimată pentru luna noiembrie 2021 și ar însemna posibilitatea de circulație pe toată porțiunea autostrăzii Sebeș-Turda.

Potrivit reprezentanților companiei, contractul de proiectare și execuție a înregistrat întârzieri majore cauzate de slaba mobilizare a constructorului din anii anteriori, dar și din prezent, dar și din cauza lipsei resurselor financiare proprii pentru susținerea șantierului.

Pe rolul instanțelor se află două dosare privind contestații ale unor executări silite pentru imobile necesare execuției lucrărilor, procesele aflându-se în prima instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *