VIDEO Podul de la Brăila: La 200 de metri înalţime, constructorii japonezi pregătesc întinderea cablurilor principale

POD Brăila

Lucrările la Podul peste Dunăre de la Brăila sunt în grafic, iar cele mai noi imagini surprind constructorii japonezi în etapa de pregătire a întinderii cablurilor principale, una dintre cele mai spectaculoase faze ale proiectului de aproape o jumătate de miliard de euro.

La 200 de metri înălţime, pe unul dintre pilonii podului supranumit „Golden Gate de România” secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a făcut o vizită de lucru şi a prezentat sistemele complexe care vor susţine prin cabluri platforma drumului de 2 kilometri. Oficialul din Ministerul Transporturilor subliniază că Podul de la Brăila va fi al treilea din Europa după dimensiuni. „După finalizare, podul de la Brăila va fi ultimul pod peste Dunăre înainte de vărsarea în Marea Neagră, cel mai mare din România şi al treilea din Europa ca dimensiune”, a scris, pe Facebook, secretarul de stat.

În această vară este programată întinderea cablurilor principale, acestea cântărind 6.700 de tone (60 cm diametru), iar deschiderea circulaţiei este estimată pentru sfârşitul anului viitor şi condiţionată de finalizarea drumurilor de legătură între infrastructura existentă şi cel mai mare pod din ţară.

Date tehnice

De lansarea cablurilor este răspunzător constructorul japonez, asocierea italo – niponă Astaldi- IHI Infrastructure, iar ridicarea platformei ,,„catwalk” ar trebui să se încheie luna viitoare.

Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală de 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea.

Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar primele lucrări au început în decembrie 2018.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor

Comentarii

 1. Ni conteaza ca va fi al treilea din Europa!
  Conteaza ca nu va avea trafic!
  Autoritățile locale si centrala bat câmpii cu drumurile de legătură cuPodul.
  Sunt încremeniți in proiect !
  Centura Galati &Tecuci se vor termina după 2028!
  Drumul Focsani-Galati zace in sertar la Minister!
  Drumul Buzău -Brăila se plombează pe langa Buzau 3 km!
  Despre A7 care sa duca trafic la Buzău si mai departe Brăila -Tulcea nu se mai aude nimic!
  Se pare ca nu se mai finanțează prin PNRR!
  Singurul loc unde se munceste si nu se gandeste este Buzău!
  A inceput Marea Asfaltate prin zona industriala si a murit subit!

 2. Nea Vasile,știu ca nu “place ” la stăpâni tăi un asemenea proiect,dar asta e. Caini latra,caravana trecerea. Apropos,ia cu pâine nea Vasile,sa nu ți se apiece.
  PS: MAI face ai PSD-ul tău, asa ceva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *