VIDEO Tehnologia modernă în cursa pentru inaugurarea lotului Chețani -Câmpia Turzii pe Autostrada Transilvania până la sfârșitul anului. Drumarii usucă și încălzesc asfaltul înainte de aplicarea marcajelor

A 3 Chețani

Lotul Chețani-Câmpia Turzii de pe A 3 Transilvania se apropie de inaugurare cu peste o jumătate de an înainte de termenul din contract, mobilizarea asocierii de constructori Strabag -Geiger fiind susținută și constantă în cele 12 luni de la începerea contractului (lucrări reluate de la 38 % după rezilierea cu Straco). Constructorii au lucrat intens în noiembrie și decembrie cu obiectivul de a finaliza cei 16 kilometri de autostradă, lotul lipsă dintre Târgu Mureș și Cluj Napoca (Nădășelu) până de Sărbători, iar din cele mai noi imagini publicate se observă că la trasarea marcajelor asfaltul este uscat și posibil încălzit cu utilaje speciale. ,,Se pare că se pot aplica marcajele și pe temperaturi mai reduse, probabil utilajul știe să încălzească local asfaltul.” a comentat pe forumul Asociației Pro Infrastructură unul dintre membri, iar de la minutul 8 și 37 sec. se poate observa utilajul care usucă asfaltul înainte de aplicarea marcajului de lângă glisiera mediană (între sensurile de mers).

Imagini de pe Lotul A 3 Chețani-Câmpia Turzii au fost publicate pe Canalul YouTube AlexCDrone :
Contractul a fost semnat în 26.10.2022, are ordin de începere emis în 21.11.2022 și prevede 3 luni de proiectare și 18 de execuție, deci finalizare în august 2024. S-a intrat în teren la sfârșit de noiembrie 2022 pe un șantier aflat la aproximativ 38% stadiu fizic în momentul rezilierii.

„Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri”, nota luna trecută Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii

  1. Cei doi constructori, jucând pe teren propriu,
    Ce înseamnă ?
    Se pare că se pot aplica marcajele și pe temperaturi mai reduse, probabil utilajul știe să încălzească local asfaltul.” a comentat pe forumul Asociației Pro Infrastructură unul dintre membri,……
    Așa vă luați informațiile ?

    • Da, așa merge treaba la api. Credeai că este vorba de ceva competență sau onestitate? Nici vorbă. Macar de îl întrebau pe competentul cosma. Veșnicul priceput (?) Ăștia se dau de ceasul morții când văd că merge treaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *