Constructorul român Umbrărescu, care a preluat recent fostul combinat siderurgic Oțelu Roșu din județul Caraș-Severin, lucrează la reparația gigantului industrial.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
Constructorul a montat deja o macara gigant Comansa în interiorul Oțelăriei Electruce și lucrează la reabilitarea primelor hale de la UMB Steel Oțelu Roșu, arată imaginile recente filmate de pasionații de infrastructură.
În februarie, grupul UMB a demarat un amplu proces de recrutare de personal pentru fostul combinat siderurgic. Locuitorii interesați de oportunități de angajare sunt invitați să și depună CV-urile.
Compania caută în principal personal necalificat și operatori de utilaje grele, având în vedere faptul că proiectul se află în faza de asanare și curățire a zonei. Această etapă implică demolarea unor structuri vechi și degajarea perimetrului pentru viitoarele investiții.
În ianuarie 2025, Dorinel Umbrărescu, renumit antreprenor în domeniul construcțiilor de infrastructură rutieră, a achiziționat combinatul siderurgic Oțelu Roșu din județul Caraș-Severin, prin intermediul firmei Eco Wind Power, deținută de familia sa. Tranzacția s-a realizat în urma unei licitații, la prețul de aproximativ 141,65 milioane lei, incluzând cheltuielile de procedură.
Grupul UMB va investi aproximativ 300 de milioane de euro în revitalizarea fostului combinat siderurgic din Oțelu Roșu, închis din 2012. Planul prevede crearea a 100-150 de locuri de muncă în prima etapă, cu o creștere ulterioară la 300-400 de angajați până anul viitor.
Toate indiciile duc spre intenția ca familia Umbrărescu să producă aici fier beton striat și sârmă, materiale destinate activității principale a UMB Group, construcția de drumuri, viaducte și poduri, grupul de societăți fiind angrenat în mai toate șantierele de autostrăzi din România.
Combinatul are o tradiție de peste 220 de ani, fiind atestat documentar din 1796, în perioada Imperiului Habsburgic. De-a lungul timpului, a trecut prin multiple schimbări de proprietate și perioade de declin, culminând cu închiderea sa în 2012 din cauza datoriilor acumulate.