VIDEO UMB, șantier pustiu pe lotul 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești, susține API / Constructorul invocă noroiul de pe șantier și terenul umed / Autostrada Moldovei, prioritate în anul electoral 2024

Drum Expres Craiova -Pitești Lot 4 UMB API

UMB ar fi părăsit șantierul lotului 4 al Drumului Expres Craiova – Pitești și concentrează resursele pe Autostrada Moldovei și pe Centura Timișoara, susține Asociația Pro Infrastructură, care a publicat cea mai recentă monitorizare video a lotului Colonești –Autostrada A1 București – Pitești (32 km). Pe de altă parte, constructorul invocă noroiul de pe șantier și terenul umed, dar imaginile API arată și zone unde s-ar putea face lucrări dacă pe șantier ar fi drumari și utilaje.

Lucrările pe lotul 4 se apropie de 45% și trebuie terminate până la sfârșitul anului, conform promisiunilor UMB și ale oficialilor din Transporturi, dar pentru nodul rutier de la Oarja, la intersecția cu Autostrada A1 UMB a primit Autorizația de Construire de-abia în octombrie 2023 cu termen de 24 luni.

Șantierul lotului 4 Colonești – Oarja, miercuri, 28 februarie 2024:




„UMB, șantier pustiu pe DEx12. Ieri am filmat toți cei aproape 32 de kilometri ai Drumului Expres DEx12 Craiova-Pitești între nodul cu Autostrada A1 și Colonești. Ne așteptam ca mobilizarea să fie slabă, dar nici chiar așa: nu am găsit nici măcar un utilaj sau un singur muncitor al antreprenorului general, UMB! Am rămas surprinși să vedem că în teren erau doar câțiva angajați ai subcontractorilor care meștereau la relocările de utilități. Nu, cei de la UMB nu sunt în săptămâna liberă, aceasta tocmai a trecut și acum sunt în teren, dar pe alte șantiere. Nu, nu i-am prins în pauza de masă. Priviți imaginile și spuneți-ne voi dacă vedeți un utilaj sau un muncitor al UMB pe aliniament sau măcar în organizarea de șantier. Motivul este simplu și evident pentru oricine poate sta strâmb și gândi drept: așa cum tot explicăm public de un an de zile, capacitatea UMB este mult, mult sub ceea ce este necesar ca să poată duce în ritmul obișnuit toți cei 388 kilometri de autostradă și drum expres pe care-i are momentan în portofoliu la execuție”, arată API.

Autostrada Moldovei și Centura Timișoara, priorități electorale:

„Peste acest fapt absolut evident vine și decizia politică de a stabili, în anul electoral 2024, ca priorități pentru UMB Autostrada A7, ce și cât s-o putea, și Centura Timișoara. Celelalte lucrări ale constructorului, precum DEx12 Colonești-Pitești, A3 Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului, DEx6 Galați-Brăila, veriga critică lipsă A1 Margina-Holdea sau ciotul A0 de lângă Capitală pot aștepta pe ralanti sau chiar, iată, oprite complet ! Acum este clar: pe DEx12 Colonești-Pitești șoferii trebuie să mai aștepte mult și bine până la anul deoarece termenul actual, noiembrie 2024, poate și cu siguranță va fi extins mult în 2025, pe un contract semnat în 17.08.2021 ce prevede 12 luni de proiectare plus alte 24 de execuție, cu ordin de începere emis în 15.11.2021”, mai susține Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii

  1. …..UMB a primit Autorizația de Construire de-abia în octombrie 2023 cu termen de 24 ani.
    Fiți sigură că vor respecta acest termen.
    Ați vizitat șantierul ?
    Ați cerut punctul de vedere al constructorului ?
    Preluați punctul de vedere API și emiteți judecăți de valoare , știind că API caută motive să atace UMB.
    Unde este echidistanța dvs. profesională. Procedând astfel vă descalificați.

    Publicați această opinie ? Nu cred.

    • Autorizatia de construire primita in octombrie 2023 primeste nodul intermodal cu A1. Nu intregul lot.
      Faptul ca se ridica semne de intrebare cu privire la capacitatea unui constructor de a lucra pe mai mult de 300km in acelasi timp nu inseamna ca are cineva ceva cu UMB.
      Pana acum s-au miscat foarte bine, char daca au fost anumite sincope (au aoarut niste crapaturi intr-o zona a unui lot din DEX Craiova Pitesti).
      Si nu uita de extentsiile acordate de stat celor de la UMB. Sa nu mai vorbim de faptul ca orice intarziere a statului in a emite decizii, ordine profita celor de la UMB.

      • 300km de santier este enorm pentru orice firma europeana. E delirant. Umb sigur nu pot lucra pe toate, deci se vor folosi de lentoarea cnair.
        Apoi întrebarea e iar spre Mt, de ce a dat 500km celor de la Umb??
        Apoi În mod sigur Umb nu trage de timp precum aktorii ..fac ce pot

  2. “UMB a primit Autorizația de Construire de-abia în octombrie 2023 cu termen de 24 ani.”
    Chiar asa: 24 de ani???😵

  3. Umb livreaza 3-4 ori mai multe km-ri de autostrazi anual decat orice alta firma. Momentan inca nu au nici un contract cu termen depasit.

    • nu au depasit termene ca tot primesc extensii , fara sa existe motiv intemeiat pt extensii , vezi a3
      bine ca porr si strabag stau fara loturi in lucru in romania

  4. strabag si porr firme serioase stau fara loturi in romania ca au luat umb tot ca mai apoi sa lase loturile parasite
    pot sa spuna orice obsedatii de umb asta ii adevarul
    iar umb nu a depasit nici un termen ca tot primesc extensii de la grindeanu

    • Pe mine ma fascineaza hipnoza sub care au cazut romanii cand vine vb de umb.
      In afara de doua bucati de centura nu au terminat nimic, dar nimic, inainte de termenul initial.
      Acum un an ma uitam cum se lucra la Bacau-Focsani, nu-mi venea sa cred ce repede s-au pus in miscare… Un an mai tarziu arata fix la fel ca atunci, o decopertare si atat.
      In schimb vedem pe youtube filmuletele alea penibile cum stau la coada camioanele sa fie umplute pe santiere – spun penibil pt ca e clar regizat, nu stai cu camioanele ca la coada la paine, asta inseamna ineficienta maxima.
      Sunt multe de spus, nu vreau sa scriu romane.

  5. Alt risc residual din aceasta supra alocare catre Umbrarescu si aceasta nevoie de a confirma reputatia ca livreaza la timp este ca va face o treaba de calitate foarte slaba cu riscuri de surpare, accidente etc.

  6. Date CESTRIN :
    Tronson 3 – Stadiu fizic 97,5% ; Stadiu financiar – 65,57 %
    Tronson 4 – Stadiu fizic 42,5 % ; Stadiu financiar – 31,1 %
    Sute de milioane de lei neplătite .

    Grindeanu demisia , Pistol demisia .
    In rest numai de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *