VIDEO Un pasaj cât o autostradă: Cele mai noi imagini cu sensul giratoriu suspendat de la Domnești. Cel mai important pasaj de pe Centura București va fi deschis spre finalul anului

Pasaj Domnești

Pasajul de la Domnești, „un pod cât o autostradă”, a ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 80% și va fi deschis spre sfârșitul anului, fiind singurul sens giratoriu suspendat pentru care nu se mai pune problema inaugurării la toamnă sau cel mai târziu la începutul lunii decembrie.

Pasajul, care se ridică în cea mai aglomerată intersecție de pe Centura București, este așteptat de foarte mulți ani și va fluidiza circulația între Autostrada A1 București – Pitești și următoarea intersecție sufocată, cea de la Berceni. Mobilizarea este bună și pe șantierele podurilor de la Berceni și Popești-Leordeni, dar la cele două lucrările se apropie de 70% și finalizarea lucrărilor depinde și de cum va fi vremea la sfârșit de toamnă când s-ar putea așterne covoarele asfaltice.

Cele mai noi imagini cu pasajul Domnești au fost publicate pe canalul YouTube Infrastructure România:
Contractul pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti a fost semnat în 2017 cu antreprenorul român Straco pentru aproximativ 100 de milioane de lei, proiectul fiind întârziat cel puţin un an după ce fostul primar general Gabriela Firea a cerut modificarea pasajului pentru a include bucla de întoarcere a tramvaiului de pe Prelungirea Ghencea (n.r. lucrările pentru lărgirea arterei nu vor cuprinde şi montarea liniei de tramvai pentru că PMB nu are fonduri).

La Domneşti, cozile se întind zilnic pe 4-5 kilometri, iar timpul de aşteptare pentru a trece intersecţia este de zeci de minute. Ruta este şi mai circulată în sezonul estival pentru că asigură tranzitul turiştilor între A1 şi A2 – Autostrada Soarelui.

Comentarii

  1. Eu zic sa mergeți la fata locului și să apreciați singuri stadiul lucrărilor. După aceea va rog să (re)verificați prognozele…!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *