VINCI Energies a finalizat preluarea Frigotehnica de la Roca Investments

Redacția nov. 26, 2021 0 comentarii
Rabla pentru electrocasnice

VINCI Energies, holdingul din România al gigantului VINCI, activ în construcții și energie care înregistrează venituri totale de peste 50 miliarde de euro, este activ în 120 de țări și are peste 220.000 angajați, a finalizat preluarea Frigotehnica de la Roca  Investments. Tranzacția a fost aprobată de Consiliul Concurenței și toate condițiile au fost îndeplinite de către părțile implicate, astfel încât tranzacția a fost finalizată în 26 noiembrie 2021.

Frigotehnica s-a numărat printre primele companii în care Roca Investments a investit în anul 2018. Investiția a marcat începutul unei perioade de restructurare financiară,  operațională și eficientizare pe toate palierele de business, ca urmare a căreia compania a devenit lider în industria frigului atât pe plan național cât și regional. Dacă în 2018, Frigotehnica avea o cifră de afaceri de 18 milioane de euro, era supra îndatorată și înregistra pierdere, în prezent Frigotehnica are afaceri de peste 32 milioane de euro și perspective de creștere.

„Exit-ul Frigotehnica a fost un  proces complex și intens, un test de anduranță gestionat cu pasiune și perseverență de echipele Roca Investments și Frigotehnica, închiderea cercului investițional fiind o performanță a echipei extinse. Dincolo de cifre și valori ale tranzacției, faptul că la capătul celălalt s-a aflat un jucător global de nivelul şi anvergura lui Vinci a impus un standard foarte înalt de transparență, compliance şi rigurozitate pe durata întregului proces şi a negocierilor, care pentru noi reprezintă repere ce ne vor ghida în tot ceea ce facem”,  spus Mirela Metea, Head of Legal și membrul al Consiliului de Administrație Roca Investments.

Exiturile nu definesc modelul de business RocaInvestments, însă sunt realizate atunci când nivelul maximum de input ca investitor a fost atins într-o companie.

În această tranzacție, Roca Investments a fost asistată de consultanții Reff & Asociații și Lamontis .

Sursa foto: AFM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *