Virgil Popescu: George Simion este o trompetă a rușilor / Liderul AUR a ocupat sala de conferințe a ministerului Energiei și l-a obligat pe ministrul Popescu să amâne conferința de presă cu peste o oră, în ziua intrării în vigoare a embargoului asupra petrolului rusesc

Virgil Popescu Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și-a început cu mai bine de o oră întârziere conferința de presă anunțață pentru ora 12:30 și amânată din cauza prezenței în sala de conferințe a liderului AUR, George Simion. El a explicat că prezența lui Simion în minister a avut mai multe motive:

„Astăzi, 5 decembrie, a intrat în vigoare embargoul asupra petrolului rusesc. Tot astăzi, a intrat în vigoare plafonarea prețului la petrolul rusesc. S-au întâmplat 2 lucruri care pun în dificultate regimul din Federația Rusă. Astăzi, domnul simion este prezent aici, încercând să nu putem transmite aceste mesaje Încă o dată, dacă mai era nevoie de o dovadă, că domnul simion este o trompetă a rușilor, o trompetă a domnului Putin. Am rămas și eu surprins de ultima sa declarație, de ce să ajutăm frații moldoveni, de ce să îi ajutăm pe cei din Ucraina”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a continuat apoi să explice cum vor lucra rafinăriile din România, în condițiile noului embargo: „Am avut discuții cu rafinăriile de la Petrom, de la Lukoil, de la Rompetrol. Toate rafinăriile din românia vor procesa petrol non-rusesc, s-au stabilit deja surse alternative de aprovizionare. Practic, România a devenit independentă de țițeiul rusesc”.

Ulterior, ministrul a completat, referitor la situația rafinăriei Lukoil din România: „Lukoil ne-a asigurat la ultima întâlnire că are surse alternative atât de țiței cât și de produse petroliere și că nu vor fi probleme în aprovizionarea rafinăriei Lukoil și a stațiilor Lukoil din România. Din păcate, rafinăriile fiind entități private, nu vă pot da detalii. Companiile respective au încheiat contracte cu entități care vând țiței din altă sursă, nu țiței rusesc”.

El a adăugat că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu petrol și cu produse petroliere, iar carburanții sunt în stoc suficient

„Stocurile de gaze sunt peste 2,8 miliarde metri cubi, nu avem probleme cu aprovizionarea cu gaze. Și vedeți că România devine deja un hub de gaze, exportă și către Ungaria, și către Moldova și către Ucraina”, a precizat Virgil Popescu.

Știrea inițială

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, era așteptat luni la 12:30 la sediul ministerului să dea mai multe explicații despre așa numita taxă pe soare.

La ora anunțată, ministrul nu a apărut și a trimis doi secretari de stat să anunță că nu mai ține conferința întrucât în sală era și parlamentarul AUR, George Simion. Acesta a spus : “Hoțul Virgil nu a venit, și-a trimis secretarii de stat. A fugit ministrul!”

Secretarul de stat în ministerul Energiei, George Niculescu, a explicat că “din cauză că în sală nu sunt persoane acreditate și nu și-au făcut acreditarea, ministrul nu poate participa la această conferință de presă și o amână pentru o oră care va fi anunțată, astfel încât toată lumea să își poată trimite acreditarea.”

Apoi, acesta a părăsit încăperea, iar la pupitru a trecut George Simion. “Soarta a milioane de români e în mâinile unui fricos”, a spus liderul AUR. (Detalii, AICI)

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *