Vista Bank a cumpărat Crédit Agricole Romania

Redacția oct. 3, 2022 0 comentarii
Vista Bank Romania_sediul central

Vista Bank, o bancă deținută de familia magnatului grec Vardis Vardinogiannis, a finalizat fuziunea cu Crédit Agricole Romania, după derularea unui plan de integrare, a anunțat luni banca.

Georgios Athanasopoulos, Director General al Vista Bank: „Finalizarea integrării Crédit Agricole Romania reprezintă un pas important pentru consolidarea Vista Bank în sistemul bancar din România, în linie cu strategia noastră de creștere accelerată. Am devenit o instituție bancară mai puternică, mai eficientă și mai competitivă, cu o capacitate sporită de a le oferi clienților noștri existenți și viitori servicii de calitate superioară și o experiență bancară îmbunătățită”.

Vista Bank va deține după fuziune active de 1,6 miliarde de euro, credite de 900 de milioane de euro și depozite de 1,4 miliarde de euro. Toți clienții băncii vor beneficia de o echipă mai puternică, o rețea teritorială mai extinsă și o gamă diversificată de produse și servicii.

Vista Bank este prezentă în România din 1998, fiind cunoscută anterior sub numele de Marfin Bank.

Vardis Vardinogiannis și familia sa controlează banca prin intermediul fondului Barniveld Enterprises Limited. Familia Vardinogiannis are afaceri în domeniul energiei, al shipping-ului și în cel financiar. El a intrat pe piața bancară din România în 2018, când a cumpărat Marfin Bank. Ca o curiozitate, Vardis Vardinogiannis este fratele lui Yorgos Vardinogiannis, un armator grec care avea puternice legături de afaceri cu regimul comunist din România și care a sponsorizat în dese rânduri echipa de fotbal Steaua București în epoca Ceaușescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *