Guvernul rus va acorda ajutoare pensionarilor şi militarilor pentru a compensa creşterea peste aşteptări a preţurilor. Anunțul, făcut de Vladimir Putin înainte de alegerile parlamentare

Redacția aug. 23, 2021 0 comentarii
Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că guvernul va acorda în acest an ajutoare unice pensionarilor şi militarilor, pentru a-i ajuta să facă faţă creşterii peste aşteptări a preţurilor, a relatat duminică agenţia de presă RIA, citată de Reuters.

Creşterea preţurilor alimentelor este un subiect sensibil pentru Kremlin, înainte de alegerile parlamentare din septembrie.

Putin le-a spus liderilor partidului de guvernământ Rusia Unită că creşterea planificată a plăţilor de stat nu va mai fi suficientă pentru a acoperi inflaţia anuală actuală de 6,5% faţă de anul anterior, care depăşeşte nivelul preconizat de 4%, a relatat RIA.

„Desigur că trebuie să creştem veniturile unor grupuri de cetăţeni”, a spus Putin. Personalul militar va primi plăţi de 15.000 de ruble (202 dolari) de persoană, iar pensionarii de 10.000 de ruble, a declarat Putin la întâlnire, potrivit News.ro.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.