Vladimir Putin îl avertizează pe Biden că posibilele sancțiuni vor provoca „ruperea completă” a relațiilor dintre SUA și Rusia

Vladimir Putin

Vladimir Putin l-a avertizat pe Joe Biden că s-ar produce o ruptură completă a relațiilor dintre Rusia și Statele Unite dacă ar fi impuse noi sancțiuni din cauza tensiunilor din Ucraina, scrie publicația Euronews.

Președintele rus a spus că ar fi o „greșeală colosală”, într-un apel telefonic cu omologul său american care s-a încheiat vineri dimineață.

Cei doi lideri au vorbit timp de 50 de minute. În cadrul discuției, Biden a spus că ar fi luate măsuri economice dacă Rusia ar invada Ucraina, unde a existat o acumulare constantă de trupe rusești la graniță în ultimele săptămâni.

Kremlinul a cerut o garanție fermă că Ucraina nu va adera niciodată la NATO și alianța nu va poziționa echipamente militare în fostele state sovietice, inclusiv în Georgia.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a spus că Biden „a făcut clar că Statele Unite și aliații și partenerii săi vor răspunde decisiv dacă Rusia va invada în continuare Ucraina”.

Președintele SUA a adăugat că țara sa este pregătită să provoace pagube economice substanțiale prin sancțiuni în cazul în care Putin decide să ia măsuri militare în Ucraina.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *