Vodafone plănuiește să elimine câteva sute de locuri de muncă în Marea Britanie, pentru a ține în frâu costurile

Redacția ian. 13, 2023 0 comentarii
Vodafone

Vodafone plănuiește să facă cea mai mare rundă de reduceri de personal din ultimii cinci ani în Marea Britanie, în timp ce grupul de telecomunicații încearcă să limiteze costurile și să își relanseze performanțele în impas, potrivit unor surse Financial Times. Compania caută să elimine câteva sute de locuri de muncă, majoritatea fiind localizate la sediul său din Londra.

Sectorul european al telecomunicațiilor a trecut prin câțiva ani zbuciumați, în care unele dintre cele mai importante grupuri, printre care BT și Vodafone în Marea Britanie, Telefónica în Spania și Orange în Franța, și-au văzut valorile reduse la jumătate. De asemenea, întreprinderile cu un consum mare de energie și cu un grad ridicat de îndatorare au fost supuse unor presiuni sporite în ultimul an, deoarece prețurile energiei și creșterea ratelor dobânzilor au dus la creșterea costurilor.

Vodafone, care are aproximativ 104.000 de angajați la nivel global și 9.400 de angajați în Marea Britanie, a avut un an deosebit de dificil după ce compania a fost presată de mai mulți investitori să își simplifice afacerea extinsă, să renunțe la unitățile cu performanțe slabe și să își descentralizeze operațiunile globale.

Nick Read, al cărui mandat de director general a dus la pierderea a peste 40% din valoarea companiei din FTSE 100, a demisionat la sfârșitul anului trecut și a fost înlocuit interimar de Margherita Della Valle, directorul financiar al Vodafone.

Investitorul activist Cevian Capital s-a numărat printre acționarii care au fost deosebit de frustrați de eșecul lui Read de a încheia tranzacții pe unele dintre piețele mai slabe ale grupului, inclusiv Spania și Italia, pe care l-au pus în parte pe seama modelului său de afaceri prea centralizat.

Vodafone a anunțat în noiembrie că va reduce costurile cu 1 miliard de euro până în 2026, după ce a anunțat că profiturile grupului au scăzut în prima jumătate a anului, în parte din cauza unei performanțe slabe în Germania, cea mai mare piață a sa.

Read a declarat atunci că aceste economii de costuri vor fi „realizate prin simplificarea raționalizării grupului” și ar putea implica unele pierderi de locuri de muncă.

Vodafone a transmis într-o declarație: „Ne revizuim modelul operațional, concentrându-ne pe eficientizarea și simplificarea grupului. Vom spune mai multe despre aceste schimbări atunci când vom anunța rezultatele celui de-al treilea trimestru, la 1 februarie”.

Sursă foto: Vodafone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *