Vodafone semnează un acord de 1,5 miliarde de dolari cu Microsoft pentru AI, cloud și IoT

OTP One time password security authentication. OTP One time password security authentication

Compania de telecomunicații Vodafone a convenit un parteneriat pe 10 ani cu Microsoft pentru a aduce servicii generative de inteligență artificială, digitale, pentru întreprinderi și cloud la peste 300 de milioane de întreprinderi și consumatori de pe piețele sale europene și africane, scrie Reuters.

Compania britanică va investi 1,5 miliarde de dolari în inteligența artificială orientată către clienți, dezvoltată cu ajutorul tehnologiilor Azure OpenAI și Copilot de la Microsoft, a precizat aceasta, și va înlocui centrele de date fizice cu servicii cloud Azure mai ieftine și scalabile.

La rândul său, Microsoft va deveni la rândul său un investitor de capital în platforma IoT (Internet of Things) gestionată de Vodafone, atunci când aceasta va fi transformată într-o afacere de sine stătătoare, până în aprilie, și va contribui la extinderea platformei financiare mobile a Vodafone în Africa.

Analize Economedia

MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta

Directorul general al Vodafone, Margherita Della Valle, care se află sub presiune pentru ca grupul să revină la creșterea profitului, a identificat o oportunitate de a ajuta companiile să se digitalizeze, menționând în luna mai că piața de adresabilitate valora 140 de miliarde de euro.

Aceasta a declarat că acordul, pe care l-a semnat împreună cu președintele și directorul general al Microsoft, Satya Nadella, va „accelera transformarea digitală a clienților noștri de afaceri, în special a companiilor mici și mijlocii”.

Directorul financiar al Vodafone, Luka Mucic, a declarat că poziția de lider a Microsoft în domeniul inteligenței artificiale, susținută de parteneriatul său OpenAI, va transforma serviciile pentru clienți ale companiei de telecomunicații.

„Aceasta este partea care îi va prinde cu adevărat pe fiecare dintre clienții noștri”, a declarat el marți, adăugând că un chatbot TOBi susținut de Microsoft AI ar oferi răspunsuri mai consistente și mai inteligente la întrebări.

Tehnologia ar ajuta personalul serviciului clienți al Vodafone să îmbunătățească productivitatea și calitatea conversațiilor, a declarat compania, mai degrabă decât să îl înlocuiască cu inteligența artificială.

Directorul comercial al Microsoft, Judson Althoff, a declarat că puterea Vodafone în IoT și serviciile financiare sunt importante din punct de vedere strategic.

„Activele IoT sunt esențiale pentru a ne ajuta să răspundem nevoilor de sustenabilitate ale atât de multor clienți ai noștri din sectoare greu de eliminat”, a spus el.

Microsoft implementează „gemeni digitali” pentru a modela mediile de producție, astfel încât îmbunătățirile proceselor să poată fi testate în cloud.

„Stiva IoT a Vodafone ne permite să intrăm în aceste medii, să modelăm mediul, să creăm depozite de date la scară largă și să folosim inteligența artificială pentru a-i ajuta pe clienți să își atingă obiectivele de sustenabilitate”, a spus el.

Platforma de bani mobili M-PESA a Vodafone, care operează în Kenya, Tanzania, Africa de Sud și alte țări africane, a împărtășit aceleași obiective ca și Microsoft în regiune, cum ar fi dezvoltarea alfabetizării digitale.

„Suntem încântați să aducem capabilități generative de inteligență artificială pentru a-i ajuta pe clienți să ia decizii financiare mai inteligente”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: