Volkswagen a amânat cu o lună lansarea modelului electric ID.5 din cauza crizei de cablaje produse în Ucraina, aflată sub atac rusesc

ID.5

Volkswagen e nevoit să amâne lansarea mașinii sale electrice ID.5 cu o lună până în prima săptămână a lunii mai din cauza întreruperilor în furnizarea cablajelor din Ucraina, a declarat vineri un purtător de cuvânt al companiei, scrie Reuters. VW a încercat să obțină mai multe cablaje din alte țări, inclusiv din România.

Lipsa aprovizionării a însemnat că producătorul auto nu a putut produce suficiente vehicule de expoziție și demonstrație pentru toți partenerii săi de vânzări, potrivit unei scrisori către dealeri, văzută de publicația Automobilwoche, care a raportat prima știrea.

„Pentru a ne asigura că toți partenerii sunt tratați în mod egal, vehiculele care se află deja în stațiile de destinație nu sunt încă livrate”, se arată în scrisoarea publicată de Automobilwoche.„Pentru a asigura disponibilitatea la nivel național a vehiculelor pentru fiecare agent, vom redistribui parțial vehiculele de expoziție”.

ID.5 este produs în uzina Volkswagen din Zwickau, unde producția a fost oprită temporar din cauza blocajelor de aprovizionare cauzate de războiul din Ucraina, dar urmează să fie reluată săptămâna viitoare.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *