Volkswagen ar putea permite intrarea Audi și Porsche în Formula 1

Redacția mart. 31, 2022 0 comentarii
Audi

Se pare că Volkswagen va da undă verde mărcilor Audi și Porsche să-și pregătească intrarea în Formula 1 în cadrul unei întâlniri de săptămâna viitoare, scrie Reuters, citând două surse familiare cu problema.

„Sperăm că vom putea să ne comunicăm intenția de a intra în Formula 1 atunci”, a spus una dintre surse, a doua adăugând că există „șanse bune” de a lua o decizie pozitivă.

Se vorbește de mult despre Audi și Porsche care probabil vor forma parteneriate cu echipe deja existente în Formula 1, cea mai ușoară metodă de a intra în competiție.

Audi și McLaren au negat informațiile de anul trecut că un parteneriat între cele două mărci ar fi fost deja format, dar au spus că acesta este în discuție, urmând ca o decizie să fie așteptată anul acesta. Audi va oferi aproximativ 500 de milioane de euro pentru McLaren, a spus o sursă, în timp ce Porsche intenționează să stabilească un parteneriat pe termen lung cu echipa Red Bull.

Volkswagen nu a mai fost implicat anterior în Formula 1, dar a lucrat cu Red Bull, în special în campionatul mondial de raliuri. McLaren și Red Bull nu au fost imediat disponibile pentru comentarii.

O sursă a declarat pentru Reuters în noiembrie că decizia finală a Volkswagen se va baza pe dacă Formula 1 își va îndeplini planurile de a trece la combustibili sintetici până în 2026 și pe progresul McLaren în ceea ce privește electrificarea vehiculelor sale.

Volkswagen a investit cel mai mult dintre toți producătorii mondiali de automobile în producția de vehicule electrice și baterii, în încercarea de a-și curăța imaginea de scandalul emisiilor Dieselgate și de a respecta obiectivele guvernamentale de reducere a amisiilor de carbon.

Decizia vine în timp ce Volkswagen se confruntă cu incertitudinea impactului războiului din Ucraina asupra finanțelor sale, care va fi și ea discutată la întâlnirea de joia viitoare.

pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *