Volkswagen speră că va lua o decizie finală în primul trimestru în legătură cu construcția unei noi fabrici, care ar putea fi aproape de cea din Wolfsburg

porsche Sursa foto: Volkswagen

Consiliul de întreprindere al Volkswagen a anunțat că speră într-o decizie finală cu privire la locul exact în care compania germană va construi o nouă fabrică de vehicule electrice în primul trimestru, adăugând că dorește ca aceasta să fie aproape de fabrica sa existentă din Wolfsburg.

„Luptăm pentru producția Trinity chiar aici, în Wolfsburg, ceea ce înseamnă fie pe șantierul fabricii, fie în imediata apropiere a fabricii principale”, a declarat șeful consiliului de întreprindere, Daniela Cavallo, citată de Reuters.

Volkswagen a declarat anul trecut că intenționează să construiască o nouă fabrică de mașini de ultimă generație în apropierea sediului său din Wolfsburg, Germania, sperând să-și dezvolte jocul pe măsură ce se apropie deschiderea gigafabricii Tesla de lângă Berlin.

Fabrica face parte din proiectul Trinity al grupului în cadrul căruia producătorul auto dorește să construiască un sedan electric emblematic la Wolfsburg din 2026.

Cu toate acestea, directorul executiv al Volkswagen, Herbert Diess, i-a înfuriat pe reprezentanții fabricii susținând că site-ul principal al VW – care nu produce în prezent niciun model electric – a fost mult în urma Tesla în ceea ce privește eficiența și viteza.

Cavallo a spus că noua fabrică ar trebui să fie strâns conectată la fabrica existentă pentru a maximiza sinergiile. Consiliul de întreprindere a adăugat că se așteaptă la o decizie cu privire la locația precisă a noii fabrici în primul trimestru.

Consiliul de întreprindere a declarat că Volkswagen a produs anul trecut cu 330.000 de vehicule mai puțin decât era planificat inițial la uzina din Wolfsburg din cauza lipsei semiconductorilor, și astfel puțin sub 400.000 de vehicule au ieșit de pe linia de producție.

Volkswagen a declarat la începutul lunii februarie că schimburile de noapte de la Wolfsburg vor fi întrerupte pe unele linii de producție din cauza lipsei de semiconductori.

“Lunile următoare vor fi grele, dar vom continua să fim principala fabrică pentru întregul grup Volkswagen aici, la Wolfsburg. Aici am stabilit direcția companiei”, a spus Cavallo.

Sursa foto: Volkswagen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *