VW a prezentat ID.5, un SUV electric coupe, care va apărea pe străzi în primăvara lui 2022

volkswagen id5 Sursa foto: electrive.com

Volkswagen a prezentat versiunea coupe a SUV-ului său electric ID.4, denumit ID.5 .Noul model vine cu tracțiune spate și integrală, dar exclusiv cu bateria mare de 77 kWh.

Ceea ce este nou, sunt unele cifre, inclusiv cele de pe grupul motopropulsor. ID.5 este identic cu ID.4 la lungime (4,58 metri), ampatament (2,77 metri) și lățime (1,85 metri), dar la 1,61 metri SUV-ul coupe este cu trei centimetri mai plat.

ID.5 este oferit exclusiv cu bateria „Pro”, adică cu 77 kWh net și combină bateria mare cu motorul de 150 kW din spate și, ca vehicul cu tracțiune integrală, cu un motor asincron suplimentar pe puntea față.

Există și o inovație în încărcare: puterea nu crește la 170 kW, așa cum se zvonea, chiar dacă prototipurile au fost fotografiate la stațiile de încărcare cu 169 kW pe afișaj. VW a confirmat o putere maximă de 135 kW în loc de 125 kW. Potrivit cifrelor WLTP, autonomia de reîncărcare ar fi de până la 390 de kilometri.

În plus, ID.5 vine cu noul software ID.3.0, care va fi instalat pe vehiculele existente printr-o actualizare OTA. Printre altele, acest lucru ar trebui să îmbunătățească controlul vocal și, mai presus de toate, să-l facă mai rapid. Actualizarea include și alte funcții: Travel Assist este acum capabil să schimbe benzile. Park Assistant Plus are o funcție de memorie. Aceasta înseamnă că ID.5 poate parca întotdeauna în aceeași poziție în garajul de acasă după o singură predare.

VW nu a anunțat încă prețurile pentru ID.5 și ID.5 GTX, care vor apărea la începutul pre-vânzărilor la sfârșitul lunii noiembrie. Livrările SUV-ului coupé construit în Zwickau sunt programate să înceapă în primăvara anului 2022.

Sursa foto: electrive.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *