VW ar putea construi o decapotabilă electrică. Audi ia în considerare aceeași opțiune

Redacția dec. 2, 2021 0 comentarii
volkswagen logo

Fabrica Volkswagen din Osnabrück are șanse să producă o decapotabilă electrică, așa cum a anunțat CEO-ul grupului Herbert Diess. Potrivit acestuia, nu numai marca Volkswagen, ci și Audi ia în considerare această posibilitate.

„Următoarea opțiune, desigur, trebuie să fie o decapotabilă electrică. Sunt considerații la Volkswagen, sunt considerații la Audi”, a spus șeful grupului, citat, fără a fi mai precis.

În această primăvară, Volkswagen însuși a luat în considerare public o decapotabilă bazată pe ID.3 și a publicat o schiță a acesteia.

„Un ID.3 Cabrio ar fi cu adevărat atrăgător – electric și bucurându-se de natură cu plafonul în jos”, a spus VW la acea vreme. Cu acest experimant, VW a dorit să obțină feedback-ul clienților – care ar fi fost suficient de pozitiv pentru a aduce ID.3 Cabrio ca model de nișă similar cu T-Roc Cabrio.

Fabrica din Osnabrück aparține VW doar din 2009, când a fost preluată din patrimoniul de insolvență al furnizorului Wilhelm Karmann. Legătura dintre Karmann și VW a fost strânsă istoric; versiunile decapotabile ale Beetle și Golf, de exemplu, au fost construite acolo la comandă.

Ulterior, producătorul contractual, care s-a specializat în modele de nișă și serii mici, a întâmpinat dificultăți economice.

Volkswagen Osnabrück este condusă în continuare ca o subsidiară independentă a Volkswagen AG. În cadrul grupului, filiala este centrul de competență pentru producția decapotabilă și de serie mică. Ca atare, site-ul este în prezent considerat a fi subutilizat.

Următoarea rundă de planificare – consiliul de supraveghere se va reuni pe 9 decembrie – ar putea aduce claritate cu privire la un e-cabriolet.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *