WDP preia Expo Market Doraly, un complex cu peste 400 de comercianți, primul en-gros din România

doraly Sursa foto: Google Maps

WDP, unul dintre cei mai mari proprietar de spații industriale-logistice din România, preia Expo Market Doraly, anunță compania de consultanță imobiliară iO Partners, care a consiliat vânzătorii – ARA Europe și investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993.

Parcul comercial en-gros, cash & carry și retail Doraly, situat în nord-estul Bucureștiului, acoperă o suprafață de 110.000 de metri pătrați și cuprinde un total de 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianți. Acesta reprezintă primul en-gros din România – înființat de Dorina și Gheorghe Iaciu în 1993. Familia a început afacerea pe un teren de 4.000 de metri pătrați.

“După ce anul trecut a înregistrat un volum de tranzacții de aproximativ 500 de milioane de euro, reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în concordanță cu tendințele globale, 2024 a avut un început bun, cu tranzacții de aproape 300 de milioane de euro închise în primul trimestru. Acesta este un semnal pozitiv care confirmă prognoza noastră privind creșterea activității pe piața imobiliară comercială”, a declarat Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners.

“În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluție pentru evoluția Doraly, în concordanță cu așteptările chiriașilor și satisfacția clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potențialul proprietății”, a transmis Iaciu.

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spații industriale-logistice din România, conform companiei de consultanță. Grupul are pe piața locală un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătrați. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga țară, în toate principalele zone urbane.

Împreună cu WDP, care va efectua asset managementul activului, Iaciu și echipa actuală de property management vor continua să administreze proiectul.

“Ne bucurăm că am achiziționat acest activ promițător, care completează portofoliul nostru existent din România”, a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

Sursa foto: Google Maps

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *