WhatsApp încearcă să se elibereze de constrângerile legate de telefoanele mobile

whatsapp telefon pexels

WhatsApp, aplicația de mesagerie pentru smartphone deținută de Facebook, a anunțat lansarea unui test care vizează eliberarea utilizatorilor de telefoanele mobile și de constrângerile pe care acestea le presupun, cum este clasica baterie descărcată, scrie Le Figaro.

Compania, care are peste 2 miliarde de utilizatori, a precizat că acest test, de o amploare limitată, va permite folosirea serviciului pe maxim patru aparate „altele decât telefoanele”.

WhatsApp poate fi utilizată deja pe alte dispozitive, precum computerul, dar dar nu de manieră autonomă, respectiv în cazul în care telefonul utilizatorului este offline sau nu mai are baterie. „Grație acestei noi funcționalități, veți putea folosi WhatsApp pe telefonul vostru și pe alte patru aparate non-smartphone simultan, chiar dacă bateria este moartă”, a afirmat echipa de securitate a Facebook.

„Prin solicitarea ca telefonul să efectueze toate operațiunile aparatele asociate sunt mai lente și sunt deconectate frecvent”, potrivit sursei citate.

„Noua arhitectură multi-aparat a WhatsApp suprimă aceste obstacole”, conservând în același timp „datele utilizatorului sincronizate și private, de manieră transparentă și securizată”, a continuat compania. Utilizarea acestei funcționalități urmează să fie extinsă pe măsură ce este testată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *