Wizz Air suspendă temporar toate operațiunile de zbor din Ucraina

Redacția feb. 24, 2022 0 comentarii
wizzair

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat că suspendă temporar toate operațiunile de zbor din Ucraina, după ce președintele Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară și Rusia a atacat Ucraina.

„Din cauza evenimentelor actuale din Ucraina și a închiderii spațiului aerian, Wizz Air regretă să informeze clienții noștri că trebuie să suspende temporar toate operațiunile de zbor din țară. Pasagerii cu zboruri rezervate spre si dinspre Ucraina pot găsi mai multe informații pe wizzair.com sau, alternativ, prin intermediul centrului de relații clienți al companiei aeriene: 00380 893 202 532. Siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră numărul unu și sperăm că lucrurile vor reveni la normal în Ucraina în curând”, arată un mesaj transmis de reprezentanții companiei.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a anunţat joi clasificarea Ucrainei drept zonă de conflict activ, în contextul în care spaţiul aerian şi infrastructurile acestei ţări sunt afectate de ostilităţi care presupun un risc pentru securitatea aviaţiei civile, după anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin de începere a unei „operaţiuni militare” în Ucraina, transmite EFE.

Într-un comunicat dat publicităţii de EASA, cu sediul în Germania, agenţia a transmis companiilor aeriene că Ucraina este acum o zonă de conflict activ şi că există riscul „ca avioanele civile să fie vizate intenţionat sau să fie identificate greşit”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.