Youtube închide canale ale separatiștilor proruși din Ucraina

Youtube pixabay.com

Gigantul american YouTube a închis canale aparţinând separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, au anunţat separatiştii vineri, în toiul unor tensiuni ruso-occidentale cu privire la Războiul din Donbas, relatează AFP, citat de News.ro.

”Centrul de Informaţii” al ”republicii populare de la Lugansk” – site-ul oficial de informaţii al acestei ”republici” autoproclamate – anunţă că i-a fost închis canalul de către YouTube, ”fără explicaţii”.

Canalul era inaccesibil într-adevăr vineri şi afişa un mesaj care anunţă că ”acest cont a fost închis din cauza nerespectării regulamentului comunităţii YouTube”.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Mai multe alte canale spearatiste afişau acelaşi mesaj, şi anume ale ”ministerului informaţiilor” şi ”miliţiei populare” a celilalte ”republici populare”, de la Doneţk.

Rusia este acuzată, în pofida dezminţirilor sale, de faptul că este instigatoarea acestui război separatist care a izbucnit în estul Ucrainei în 2014, după ce Moscova a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, ca represalii în urma unei revoluţii prooccidentale în această fostă republică sovietică.

Rusia este acuzată în prezent de Occident de faptul că pregăteşte o invazie a Ucrainei, ceea ce Moscova dezminte şi se declară, din contră, ameninţată de NATO care, în ultimii 30 de ani, s-a extins până la frontierele sale.

Kremlinul consideră că o dezescaladare în Ucraina implică o retragere a NATO don Europa de Est, o revendicare resinsă de Occident.

Rusia acuză cu regularitate marile reţele de socializare şi platforme ca Facebook, Google sau YouTube de încălcarea legislaţiei ruse prin menţinerea unor conţinuturi pe care le consideră ilegale, din cauza cărora le-a aplicat sancţiuni financiare.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: