Zacaria revine piața rezidențială și va intra și în hora dezvoltării de parcuri comerciale

zacaria

Compania Zacaria a vândut, recent, o parte din portofoliul de parcuri industriale către CTP și face. o întoarcere către piața rezidențială. De altfel, capitalul obținut permite companiei sibiene să susțină o creștere organică centrată pe dezvoltarea de proiecte rezidențiale, parcuri industriale și centre comerciale.

„Dorim în primul rând să mulțumim clienților, care ne-au fost aproape și cu care am reușit să dezvoltăm o relație de parteneriat și prietenie, și să le urăm succes în demersurile lor viitoare. În ceea ce privește planurile noastre imediate, vom continua dezvoltarea de noi parcuri industriale, în primă fază în Sibiu și Pitești și, mai mult, vom accelera construcția ansamblurilor rezidențiale, având deja câteva terenuri pregătite. În același timp, infuzia de capital va fi direcționată și către noi linii de business pe care dorim să le deschidem în România, îndeosebi în sectorul de retail”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

Tranzacția a vizat patru parcuri industriale din Sibiu, Craiova, Oradea și Arad, cu un grad de ocupare de 100%.

Investiții în proiecte rezidențiale

„Un capitol s-a închis pentru Zacaria, însă un altul mai incitant abia începe. În ultimele luni am lucrat intens pentru a putea demara cât mai rapid trei proiecte rezidențiale, în Sibiu, Craiova și București. Eforturile au dat rezultate și suntem încântați că putem începe lucrările în perioada imediat următoare, astfel că vom scoate pe piață aproximativ 550 de apartamente la standardul de calitate demonstrat deja prin proiectele anterioare”, a declarat Jonathan Scifo Diamantino, CEO Zacaria.

Zacaria e prezent, de altfel, pe piața rezidențială de mai mulți ani, iar în 2015, compania a preluat proiectele rezidențiale Valleta Residence și American Village, cel din urmă aflat în faliment și scos la vânzare de dezvoltatorul Mainrom Invest cu un preț de 9,3 milioane de euro, sumă care reprezenta 35% din creanța către BCR, banca finanțatoare.

Proiectul avea 72 de vile, şase blocuri de locuinţe şi un club, suprafaţa totală construită a activelor fiind de circa 50.000 de metri pătraţi, pe un teren de circa 6,5 hectare, iar cele două proiecte și sunt amplasate în zona de nord a Bucureștiului, în Băneasa și, respectiv, Pipera.

În total, cele două proiecte preluate în București de Zacaria aveau 389 de apartamente și 72 de vile. Compania va redenumi American Village în Valleta Gardens, urmând să mențină brandul deja tradițional al companiei.

În Sibiu, maltezii au dezvoltat și dezvoltă trei proiecte rezidențiale, Valleta Lane, un proiect de vile aflat la 12 km de Sibiu, care include 46 de vile dintre care erau vândute 30, Valleta Valley, care include patru blocuri, primele trei deja finalizate și vândute, și Valleta Park, format din patru blocuri cu regim redus de înălțime și 125 de apartamente, aflat în dezvoltare.

De asemenea, Zacaria a scos la vânzare cinci terenuri în județele Sibiu, Ilfov și Dâmbovița, cu o suprafață totală de circa 100.000 mp pe care cere circa 1,5 milioane de euro.

În continuare, Zacaria va demara în luna octombrie a acestui an un proiect rezidențial în Sibiu ce totalizează 3 blocuri și 121 de apartamente. Situat în imediata vecinătate a viitorului spital județean, cartierul privat Valletta Park va dispune de apartamente cu 2, 3 și 4 camere cu suprafețe generoase. Vânzările vor începe în aceeași lună, existând deja un interes ridicat din partea cumpărătorilor.

Pentru finalul anului 2021, Zacaria a programat debutul unui alt proiect major situat în centrul Craiovei. Valletta Towers însumează 191 de apartamente dispuse în 4 blocuri. Cu parcare subterană pe două niveluri și acces direct într-un viitor boutique mall, planificat pentru faza a doua a proiectului, ansamblul va fi un reper în materie de proiecte rezidențiale de lux, într-un oraș aflat în continuă dezvoltare.

Totodată, în prima jumătate a anului 2022, compania intenționează să demareze și faza a doua a proiectului situat în Pipera, American Village. Vânzarea vilelor din cartierul bucureștean a ajuns aproape de final, astfel că dezvoltatorul pregătește lansarea pe piață a 234 de apartamente de 2, 3 și 4 camere.

Diversificare pe segmentul de retail

După succesul reconvertirii unui parc industrial în centru de shopping în zona de Vest a Sibiului, unde Zacaria a reușit să asigure prezența unor retaileri de top din segmentul home&deco, precum Jysk, Casa Rusu sau Naturlich, compania a hotărât să dezvolte un nou proiect de tip strip mall, în centrul orașului Cisnădie.

Securizând deja Lidl ca ancoră de food, dezvoltatorul intenționează să construiască două clădiri cu o suprafață închiriabilă de aproape 9.000 mp. Cisnădie Retail Park va reprezenta primul proiect de acest tip din oraș.

Sursa foto: Zacaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *