Zeci de evenimente, ateliere de lucru și întâlniri cu factori de decizie din țară și din străinătate, la cea de-a zecea ediție Cluj Innovation Days [P]

Foto-60

Cluj Innovation Days, evenimentul fanion al asociației Cluj IT Cluster a început la Cluj, marcând zece ani de existență a celei mai titrate și longevive asociații de profil din țara noastră. Timp de zece zile, organizatorii au pregătit o suită de evenimente dedicate industriei care a făcut din municipiul Cluj-Napoca centrul național al IT-ului din România.

Cluj Innovation Days a luat startul în 17 octombrie cu o serie de webinarii și un masterclass susținut de Vlad Bina, român cu o carieră de peste 20 de ani la Hollywood, unde a dezvoltat tehnologii inovatoare pe care le-a aplicat în proiectele sale cinematografice.

Astăzi, 19 octombrie, au debutat și evenimentele desfășurate în format fizic la Grand Hotel Italia, în cadrul Cluj Innovation Days, cu o sesiune extraordinară dedicată inovării, susținută de Daniela Rus, Director al MIT Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory, ale cărei cercetări de avangardă includ componente precum proiectarea și construirea de noi mașini autonome capabile să realizeze sarcini din ce în ce mai complexe, fără supraveghere umană, inclusiv unii dintre primii roboți autonomi și sisteme de roboți modulare auto-organizate.

Unul dintre panelurile de dezbatere de astăzi s-a bucurat de prezențele lui Sabin Sărmaș, președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților și primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel care a adus în atenție modelul de dezvoltare al orașului, spunând că este rodul unei colaborări de succes între administrația publică, mediul academic și cel de business.

”Cluj Innovation Days a devenit o tradiție și un brand al orașului, un eveniment extrem de important pentru conectarea ecosistemului local de inovare, pentru imaginea lui în țară și în Europa și pentru dezvoltarea acestei capacități de inovare a Clujului. Cea mai importantă resursă a orașului este resursa umană, iar avantajul competitiv care ne diferențiază astăzi este cel dat de universitățile din oraș.  Mina de aur a orașului sunt universitățile. Unul din cinci clujeni este student și asta înseamnă mult pentru tot ceea ce noi plănuim să construim aici.”, a spus Emil Boc. 

Pe agenda zilei au mai figurat paneluri care au adus în dezbatere adoptarea instrumentelor de digitalizare în serviciile publice, transformarea ideilor inovatoare în produse și aplicații și rolul universităților  de ”creuzete ale inovării”. 

Ziua se încheie cu o masă rotundă în care reprezentanții industriei IT vor elabora o foaie de parcurs pentru viitorii zece ani. 

În 20 octombrie, în aceeași locație, va avea loc evenimentul de lansare a unui produs inovator de securitate cibernetică – GEIGER, dedicat întreprinderilor mici, atât cele din zona IT cât și non-iT. În aceeași zi vor fi și două paneluri în care industria smart city este analizată de experți, reprezentanți ai administrațiilor publice și ai mediului de afaceri.

Accesul la activităţile din cadrul Cluj Innovation Days este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței  https://clujinnovationdays.com/

Partenerii media ai Cluj Innovation Days sunt: TVR, Agerpres, Știrile Transilvaniei, G4Media, Euractiv, Economedia, Savantgarde și Argeșul Online.

Pentru mai multe detalii privind conferința și pentru programul detaliat, vă invităm să urmăriți pagina: https://clujinnovationdays.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *