Zuckerberg anunță că un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului: “Am lucrat pentru a crea o piele subțire de robot”

G4Media nov. 2, 2021 0 comentarii
Mark Zuckerberg

Co-fondatorul Facebook Mark Zuckerberg, director general al Meta, a declarat luni că un nou senzor tactil şi un material plastic ar putea susţine împreună dezvoltarea metaversului, transmite CNBC, citată de News.ro.

În colaborare cu specialişti de la Carnegie Mellon University, cercetătorii în domeniul inteligenţei artificale ai Meta au creat ”o piele” din plastic deformabil cu o grosime de sub 3 milimetri.

Materialul relativ ieftin, cunoscut sub numele de ReSkin, are în interior particule magnetice care produc un câmp magnetic.

Când pielea intră în contact cu o altă suprafaţă, câmpul magnetic de la particulele încorporate se modifică.

Senzorul înregistrează schimbarea fluxului magnetic, înainte de a transmite datele unui software AI, care încearcă să înţeleagă forţa sau atingerea care a fost aplicată.

”Am proiectat un senzor tactil de înaltă rezoluţie şi am lucrat cu Carnegie Mellon pentru a crea o piele subţire de robot. Acest lucru ne aduce cu un pas mai aproape de obiectele virtuale realiste şi interacţiunile fizice din metavers”, a scris Zuckerberg luni, pe Facebook.

Pielea a fost testată pe roboţi care manipulau fructe moi, inclusiv struguri şi afine. De asemenea, a fost plasată într-o mănuşă de cauciuc, în timp ce o mână umană a modelat o chiflă.

Sistemul de AI a trebuit să fie antrenat pentru 100 de atingeri umane pentru a se asigura că are suficiente date pentru a înţelege modul în care schimbările câmpului magnetic se raportează la atingere.

Lucrarea urmează să fie publicată într-un jurnal academic la sfârşitul acestei luni, dar nu a fost încă revizuită.

”Atingerea a fost neglijată în mare măsură de către cercetătorii AI, deoarece senzorii tactili au fost prea scumpi sau prea fragili pentru a obţine date fiabile. Dacă vă gândiţi la modul în care învaţă oamenii sau bebeluşii, datele multimodale sunt esenţiale pentru dezvoltarea unei înţelegeri a lumii, a declarat vineri Abhinav Gupta, cercetător la Meta, într-o discuţie cu jurnaliştii.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *