Arctic Stream a raportat un profit net de 6,75 milioane de lei în 2022, în creștere cu 54%

Infrastructura IT&C Arctic Stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT, a înregistrat, la finalul anului 2022, venituri în creștere cu 59%, totalizând 81,99 milioane de lei (16,66 milioane de euro), față de 51,50 milioane lei (10,46 milioane de euro), în anul anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Creșterea cifrei de afaceri s-a reflectat și la nivelul profitului net pentru 2022, care s-a situat la 6,75 milioane de lei (1,37 milioane de euro), în urcare cu 54% față de rezultatul obținut în 2021 (5, milioane de lei). Față de bugetul de venituri și cheltuieli, estimat la începutul anului trecut și aprobat de acționarii companiei, creșterea veniturilor a fost mai mare cu de 76%, iar cea a profitului net cu 34%.

Performanțele financiare ale Arctic Stream au crescut progresiv, de-a lungul anului 2022, începând cu primul trimestru si s-au consolidat în cea de-a doua parte a anului. La finele T3, creșterea veniturilor a fost de 150%, iar cea a profitului net – de 135%. Ulterior, în T4 2022, compania a semnat patru contracte semnificative, fiecare dintre acestea reprezentând cel puțin 10% din cifra de afaceri înregistrată în anul anterior.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Compania și-a mărit echipa, de la 17 membri (la finele anului 2021) la 25 de membri (la final de 2022) și s-a concentrat pe extinderea competențelor, a parteneriatelor și a portofoliului de produse, punând accent pe zona de Cybersecurity și Data Center – domenii în care nevoile clienților se mențin ridicate.

„Am încheiat anul 2022 cu rezultate peste așteptări, în condițiile în care nici noi nu am fost lipsiți de emoții, precum alte companii și sectoare de activitate. Războiul învecinat sau creșterea prețurilor la energie au creat presiune și incertitudine în întreaga economie, însă ele nu au marcat semnificativ activitatea noastra. În schimb diferențele de curs valutar, în favoarea dolarului american, și menținea disfuncționalităților din lanțurile de aprovizionare au avut un impact direct asupra costurilor noastre și a termenelor de livrare a proiectelor”, a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.

Una dintre performanțele tehnice companiei, din 2022, a constat în construirea infrastructurii de date pentru ClusterPower, cel mai mare centru de date hiperscalabil din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est. Infrastructura de tehnologie pe care Arctic Stream a configurat-o este una inovatoare, eficientă, sigură și capabilă să gestioneze volume mari de date, asigurând securitatea datelor răspunzând provocărilor actuale și viitoare privind Big Data.

Pentru a susține dezvoltarea capabilităților echipei, Arctic Stream are în derulare un program tip „Stock Options Plan”, cu scopul recompensării și fidelizării angajaților actuali, dar și atragerea de noi profesioniști de înaltă calificare. Programul vizează 2,38% din capitalul social, dar fondatorul și acționarul principal nu va beneficia de acțiunile răscumpărate.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: