Fondul suveran de investiţii din Kuweit îşi reduce participaţia la Mercedes-Benz și va vinde acțiuni în valoare de 1,5 miliarde de dolari

Mercedes pixabay.com

Fondul suveran de investiţii din Kuweit (KIA), al treilea mare acţionar al Mercedes-Benz, intenţionează să-şi reducă participaţia deţinută la grupul german, vânzând 20 de milioane de acţiuni, ca parte a planului de diversificare a portofoliului, transmit Bloomberg şi Reuters.

La un preţ orientativ de 69,27 euro per titlu, KIA va strânge 1,385 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari), urmând să-şi reducă participaţia la sub 5%, de la 6,84% în prezent.

“Fondul suveran de investiţii din Kuweit este decis să continue parteneriatul de succes cu Mercedes-Benz şi va rămâne un acţionar cheie”, se arată într-un comunicat al Mercedes-Benz.

Acţiunile grupului german listate la Bursa de la Frankfurt au scăzut cu 2,3% după anunţarea reducerii participaţiei KIA, iar la închiderea şedinţei de marţi înregistrau un avans de 0,6%, la 71,89 euro. În ultimii trei ani, acţiunile Mercedes-Benz au crescut de aproape patru ori. KIA – cel mai vechi şi unul din cele mai mari fonduri suverane de investiţii din lume – este acţionar al Mercedes de aproape 50 de ani.

În 2022, veniturile Mercedes-Benz au urcat cu 12%, la 150 miliarde de euro, de la 133,8 miliarde de euro în 2021, în timp ce vânzările au crescut cu 12%, a anunţat săptămâna trecută producătorul german de vehicule de lux.

Pentru 2023, Mercedes se aşteaptă ca vânzările să fie în linie cu cele din 2022.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *