Sectorul 6 a scos la licitație reabilitarea străzii Valea Largă, conexiunea de 1,5 kilometri între Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara. Primarul Ciucu se plângea că nu are aici aviz de defrișare pentru 400 de pomi de la Primăria Generală

Valea-Larga-1920x1081 Credit: Buletin de Bucuresti

Primăria Sectorului 6 din București a scos la licitație în SICAP un contract de 24 de milioane lei pentru execuția lucrărilor pentru „reabilitare sistem rutier Drumul Valea Largă”, drumul care conectează Prelungirea Ghencea cu Bulevardul Timișoara. „Drumul investigat este în proporție de 90% nou, făcând legătura între Valea Cascadelor, implicit Bulevardul Timișoara, pornind de la intersecția celor menționate și Bulevardul Prelungirea Ghencea. Situația actuală a amplasamentului vizat indică faptul că drumul Valea Largă este in cea mai mare parte nedefinit, traseul nu are platformă carosabilă şi ampriză delimitată. Starea de degradare a drumului este foarte avansată, acesta nefiind amenajat, fapt pentru care beneficiarul Primăria Sector 6 considera necesară realizarea drumului Valea Largă”.

Realizarea acestui drum a stârnit, acum două zile, o reacție de protest a primarului S6 Ciprian Ciucu la adresa primarului general al Capitalei Nicușora Dan pentru că PMB nu dă aviz de defrișare arbori pe Valea Largă, ceea ce pune piedici realizării proiectului. Ciucu a spus pe Facebook că ar risca chiar să ia amendă pentru că ar începe Valea Largă fără aviz de defrișare.

„O spun din capul locului, acesta NU este un atac la domnul Primar General, Nicușor Dan. Apelul public, pe un ton decent și calm este doar ultima pârghie pe care o am pentru a putea executa lucrările la drumul Valea Largă.

Am muncit mult. Doi ani, am muncit enorm pentru a ajunge aici unde suntem: să executăm această arteră, cu două benzi pe sens, cu piste de biciclete, cu trotuare largi și cu toate utilitățile. Ea va degreva Prelungirea Ghencea, pe care o va conecta cu Bulevardul Timișoara.

În acest moment trebuie ca Apa Nova să lucreze la canalizare și este blocată. Ei intenținează chiar să mute echipa de muncitori de acolo pentru că nu mai au front de lucru….NU AM PRIMIT NICI PÂNĂ ACUM DE LA PMB AVIZUL DE DEFRIȘARE.

În lipsa acestui aviz, care presupune defrișarea a ccc. 400 de copaci, și pentru fiecare copac ÎMI ASUM PLANTAREA A ÎNCĂ 10 COPACI în compensare, am două opțiuni:

  1. Nu mai facem lucrările și,
  2. Îmi asum o amendă destul de mare, pe care dacă o voi lua în nume personal, nu știu dacă mi-o permit.

În acest moment, tind să îmi asum amenda pe care domnul Primar General mi-o va da, dar rămân cu conștiința împăcată că am făcut tot ce ține de mine ca să scot cartierul Brâncuși și Prelungirea Ghencea, parțial,  din mizerie.

Mai rămâne și varianta ca totuși, să primim săptămâna acesta avizul de defrișare care a fost temeinic întocmit, care a trecut de toate departamentele din PMB și care se află de mai mult timp pe biroul domnului Primar General”, scris, miercuri, Ciprian Ciucu pe Facebook.

Revenind la licitația pentru Valea Largă, ofertele se deschid aici în 25 mai, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența inginerului de drumuri și poduri din echipa de proeict și de perioada de garanție acordată.

Credit: Buletin de Bucuresti

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *