Alimente care reduc riscul bolilor cardiovasculare

Fructe exotice - Pexels Foto: Pexels

Cinci alimente consumate la micul dejun reduc riscul de boli cardiovasculare. Ovăzul este printre cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun, fiind bogat în fibre şi nutrienţi precum vitaminele B, zincul şi magneziul, cu efect pozitiv asupra activităţii inimii. Pentru a maximiza beneficiile, nutriţioniştii recomandă utilizarea ovăzului simplu şi adăugarea de ingrediente sănătoase precum nuci sau fructe, scrie Rador Radio România.

O omletă cu legume poate fi o altă modalitate grozavă de a începe ziua şi de a proteja sănătatea inimii, mai ales cu legume precum ciuperci, ardei, ceapă şi spanac pentru a face mâncarea bogată nu numai în proteine, ci şi în fibre.

Toate tipurile de fructe de pădure sunt bogate în antioxidanţi sănătoşi pentru inimă şi în fier.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Legumele şi fructele sunt surse excelente de vitamine şi minerale. Sunt sărace în calorii şi bogate în fibre, fiind o alegere inspirată pentru micul dejun.

Avocado – Pe lângă faptul că abundă în minerale şi vitamine, avocado este una dintre cele mai bogate surse de grăsimi mononesaturate ale naturii. Ele ajută la eliminarea colesterolului rău, care este cunoscut a fi una dintre cauzele problemelor cardiace.

Pentru o dietă sănătoasă, se recomandă reducerea cantităţii de zahăr, evitarea alimentelor procesate, diminuarea consumului de carne roşie, de brânză şi lapte şi creşterea cantităţii de grăsimi nesaturate sănătoase. Acestea se găsesc în uleiul de măsline şi în diferite uleiuri de nuci. În plus, sunt recomandate exerciţii fizice şi activităţi fizice regulate, precum şi renunţarea la fumat.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Fierul nu prea e bun. Bacteriile l-au folosit inainte de oxigen !

    Cel mai bun pt. cardio e sa eviti complet carbo(in special zahar si fainoase de orice culoare) ! O intreaga Odisee a unor Industrii foarte draconice.

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.