Compania de energie regenerabilă nextE investește 35 milioane euro într-o centrală fotovoltaică compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice

panouri fotovoltaice solare InnoEnergy Skills Institue lauch Sursa foto: InnoEnergy Skills Institute

nextE, companie de energie regenerabilă care funcţionează în regim de Producător Independent de Energie (IPP), anunţă semnarea unui nou contract Corporate PPA (Power Purchase Agreement) între un consumator şi un producător de energie regenerabilă, potrivit unui comunicat al companiei. nextE va investi aproximativ 35 milioane euro pentru proiectarea şi implementarea centralei fotovoltaice compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice şi 130 de invertoare, precum şi o staţie proprie de 110/20kV.

„nextE, companie de energie regenerabilă care funcţionează în regim de Producător Independent de Energie (IPP) – anunţă continuarea dezvoltării pieţei C&I solar (Comercial & Industrial consumers) din România şi a produsului său EaaS (Energy as a Service) prin semnarea unui nou contract Corporate PPA (Power Purchase Agreement) între un consumator şi un producător de energie regenerabilă. În baza acestui contract, nextE va livra pe termen lung clientului său energie verde dintr-o centrală fotovoltaică de 42,9 MW / 51,48 MWp, acesta fiind cel mai mare proiect de tip C&I solar on-site din România şi unul dintre cele mai importante din regiune”, anunţă compania.

Astfel, nextE va investi aproximativ 35 milioane euro pentru proiectarea şi implementarea centralei fotovoltaice compusă din 78.000 de panouri fotovoltaice şi 130 de invertoare, precum şi o staţie proprie de 110/20kV. Toate componentele vor fi de ultimă generaţie, centrala fiind dezvoltată pe o suprafaţă de 50 de hectare în regim agri PV care permite continuarea pe amplasamentul centralei a activităţii de păşunat, reducând astfel impactul asupra comunităţii şi activităţilor locale.

Acesta este cel mai recent proiect nextE din planul de dezvoltare ce presupune realizarea a 500 MWp până în 2027 în proiecte fotovoltaice prin care energia va fi livrată direct marilor consumatori comerciali şi industriali din România.

Analize Economedia

Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1
investitii bani
Nokian+Tyres+Romania+factory+1st+tire+02
Elena Deacu

„Semnarea parteneriatului dintre nextE şi clientul nostru reprezintă un eveniment de referinţă pentru industria fotovoltaică şi piaţa C&I din România: marcăm un parteneriat şi o investiţie cu impact imediat asupra sustenabilităţii în România, prin care nextE va realiza cel mai mare proiect C&I din România şi printre cele mai mari din Europa. Alături de echipa clientului nostru, vom livra un proiect revoluţionar pentru ce înseamnă furnizare de energie electrică în România şi care reflectă esenţa filozofiei nextE Energy as a Service – energie verde produsă acolo unde este consumată, fără impact asupra reţelelor de transport şi distribuţie, garantând consumatorului final securitatea alimentării şi preţului. Continuăm investiţiile în mai multe proiecte aflate în diferite etape de implementare, însumând aproximativ 160 MWp, ţinta noastră fiind de a atinge o capacitate de 500 MWp până la sfârşitul anului 2027. Ne vom adresa în continuare consumatorilor de energie electrică din România cu oferte şi produse care să asigure sustenabilitatea activităţii lor. Este cât se poate de evident că viitorul impune găsirea unor soluţii tehnice şi contractuale inovatoare ce răspund atât ţintelor de protecţie a mediului, cât şi celor de competitivitate economică”, a declarat Octavian Ciucă, Co-Founder & Co-CEO al nextE.

Bogdan Cordoş, Chief Legal and Strategy Officer al nextE a declarat că strategia nextE este de a maximiza impactul producţiei de energie verde prin livrarea acesteia marilor consumatori din România, care trebuie să îşi reducă impactul asupra mediului.

„Pentru nextE, tranziţia energetică presupune nu doar protecţia mediului înconjurător prin reducerea emisiilor, ci şi continuarea activităţii economice pe baze sustenabile financiar”, a spus Cordoş.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: