Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că analizează operaţiunea prin care producătorul de ciment Romcim intenţionează să preia compania Euroagregate SRL, precum şi activităţile firmelor SUT-ICIM SA şi IRCA SRL.
Producătorul de materiale de construcţii CRH România, cu activităţi în producţia de ciment, agregate şi betoane, a anunţat în aprilie că se va numi Romcim.
„Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care ROMCIM SA intenţionează să preia compania Euroagregate SRL, precum şi activităţile firmelor SUT-ICIM SA şi IRCA SRL”, a informat autoritatea de concurenţă.
Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.
„În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Ca urmare, autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, precizează autoritatea de concurenţă.
Romcim, companie a grupului CRH, este activă pe piaţa producţiei de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Romcim SA deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu-Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.
Companiile Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA şi IRCA SRL sunt active în domeniul materialelor de construcţii şi îşi desfăşoară activităţile în judeţul Braşov.
CRH este cel mai mare producător de materiale de construcţii din lume, având circa 77.100 de angajaţi în aproximativ 3.110 unităţi operaţionale în 29 de ţări. Este cea mai mare companie din domeniul materialelor de construcţii din America de Nord şi din Europa, deţinând poziţii importante inclusiv în Asia şi America de Sud. CRH produce şi furnizează o gamă integrată de materiale de construcţii, produse şi soluţii inovatoare ce pot fi găsite în întregul mediu construit, precum proiecte majore de infrastructură publică, clădiri comerciale sau structuri rezidenţiale.