Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a reacționat prompt și a demontat afirmațiile președintelui ANPC, Horia Constantinescu (PSD), făcute în această dimineață pe pagina sa de facebook asupra comercializării unor pui de găină „îngălbeniţi” pentru a părea mai sănătoşi, dar „împănaţi cu tulpini de salmonella periculoase”, scrie G4Food.
- G4Food reamintește că președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat recent candidat pentru Primăria Constanța din partea PSD.
- UPDATE 18.10 Citește și: Paul Anghel, director la Protecția Consumatorilor, spune că instituția a verificat ”toți producătorii de carne de pui crescut cu porumb”, după ce șeful său, Horia Constantinescu, a declarat că ”puiul galben” este ”vopsit” prin furajare cu aditivi și are Salmonella
Vicepreședintele ANSVSA, Dănuț Păle (PSD), a declarat: „Ieşirile din spaţiul public referitoare la siguranţa produselor alimentare fără a aştepta analizele de la laboratoare autorizate nu fac decât să ne creeze o problemă atât nouă, cât şi consumatorilor şi industriei de creştere a păsărilor din România”.
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertiza asupra comercializării unor pui de găină „îngălbeniţi” pentru a părea mai sănătoşi şi precizează că va informa toate instituţiile ce pot verifica cum s-a ajuns în această situaţie.