NTT DATA anunță lansarea unui proiect pe piața digitalizării pentru autorități publice, după ce compania s-a confruntat cu probleme pe piața auto

cluj id Sursa foto: NTT

NTT DATA România anunță că lansează pe piața digitalizării serviciilor publice o aplicație dezvoltată cu sprijinul guvernului Japonez. Anunțul legat de proiectul pentru autoritățile publice vine pe fondul turbulențelor din sectorul auto, pentru care compania avea o serie de proiecte, acesta fiind unul dintre motivele invocate pentru a explica recentele mișcări de a renunța la oamenii aflați pe “bench”.

În cadrul evenimentului Eurocities, organizat la Cluj-Napoca, NTT DATA România a predat către administrația locală a municipiului conceptul de aplicație ClujID pe care clujenii o vor putea accesa cu logare biometrică odată cu integrarea acesteia cu serviciile primăriei. Soluția digitală (proiect-pilot) a fost dezvoltată de echipele NTT DATA România cu sprijinul Guvernului Japonez și pusă la dispoziția primăriei Cluj-Napoca, conform firmei. Reprezentanții NTT DATA România spun că soluția va fi disponibilă pe piață pentru orice administrație.

CityID, soluția tehnică de digitalizare dezvoltată de NTT DATA România oferă o serie de aplicabilități, conform companiei: plata taxelor, plata parcărilor de reședință, înregistrarea și gestionarea de documente, adrese și solicitări și accesul la serviciile de transport public sunt module care pot fi activate la cererea furnizorilor de servicii publice.

”Conceptul de aplicație ClujID, transformat astăzi în CityID, are la bază tehnologia de criptografiere care le oferă utilizatorilor un nivel superior de securitate a datelor personale. Encriptarea pe bază de atribute, portofelul de identitate și autentificarea cu conservarea datelor private sunt tehnologii folosite în aplicația noastră”, a spus Bojan Mrazovac, CTO NTT DATA România.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: