Piețele reacționează la rezultatele alegerilor europarlamentare, care arată avansul partidelor extremiste: Analiștii se așteaptă ca acțiunile europene să deschidă în scădere

bursa-economie-criza

Acțiunile europene ar trebui să deschidă în scădere luni, în timp ce traderii reacționează la primele rezultate ale alegerilor pentru Parlamentul European, care sugerează că partidele de extremă dreapta au crescut în popularitate, relatează CNBC.

Indicele FTSE din Marea Britanie este estimat cu 57 de puncte mai jos, la 8.193, iar indicele german DAX
cu 45 de puncte mai puțin, la 18.507, iar CAC 40 din Franța în scădere cu 45 de puncte, la 7.952, iar FTSE MIB din Italia cu 60 de puncte mai puțin, la 34.629, potrivit IG.

Piețele regionale se vor concentra pe rezultatele alegerilor parlamentare din UE, care au avut loc în ultimele zile. Primele rezultate arată că partidele populiste, de extremă dreapta, ar putea avea o pondere mai mare în elaborarea politicilor europene în următorii cinci ani.

Drama alegerilor din UE a fost completată duminică seara, când președintele francez Emmanuel Macron a convocat alegeri parlamentare anticipate în cursul acestei luni, după ce a suferit o înfrângere grea în scrutinul european.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: