Tarom anunță că a ajuns la un acord cu reprezentanții piloților care au protestat ieri/ Măriri de salarii de 1500 de euro, în etape/ Zborurile se desfăşoară marți conform programărilor

Tarom, avion Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

TAROM anunţă marţi dimineaţă că a ajuns la un acord cu reprezentanţii personalului navigant pentru derularea operaţiunilor în regim normal, după protestul de luni al piloților, când zeci de curse au fost anulate din cauza ”indisponibilităţii temporare a membrilor echipajului”.

Sindicatului Piloţilor de Linie din România (SPLR) a transmis că, prin această inițiativă, piloţii au dorit să tragă “un semnal puternic de alarmă, protestând împotriva condiţiilor actuale de muncă şi a managementului deficitar din companie”.  Aceștia au mai transmis că piloții și secunzii au salariile similare cu cele din 2007 și cer creșterea veniturilor.

Ce au câștigat piloții după greva de luni, când mai multe zboruri au fost oprite? Conform G4Media, în urma negocierilor, s-a ajuns la o înțelegere prin care se va acorda o mărire de 1.500 de euro în etape pentru piloți, prima tranșă fiind promisă în acest an. De asemenea, compania va mări imediat diurna externă la 240 euro pentru pilotul comandant și 200 euro pentru copilot.

Marți dimineața compania anunță că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții angajaților.

“Compania TAROM a continuat dialogul cu reprezentanții personalului navigant, în urma situației de luni, 8 iulie, prin care numeroase zboruri au fost anulate, ca urmare a declarațiilor individuale de inapt pentru zbor a personalului navigant, și anunță încheierea unui acord pentru normalitate și derularea operațiunilor de zbor în regim normal. În dimineata zilei de 9 iulie toate zborurile regulate, atât pe rute interne, cât și externe, se desfășoară conform programărilor de zbor”, transmite compania.

În continuarea dialogului între Consiliul de Administrație al companiei și reprezentanții personalului navigant TAROM, în cadrul întâlnirii de lucru comune s-a ajuns la un acord pe aspecte de natură salarială invocate de personalul navigant. Măsurile agreate vor fi negociate în cadrul Contractului Individual de Muncă cu membrii echipei.

S-a revenit la programul normal de zbor

În urma situației întâmpinate luni, 8 iulie, aceea de anulare a numeroase zboruri, compania TAROM le transmite scuze pasagerilor.

“Compania a oferit alternative pentru pasagerii afectați de aceste anulări, iar echipa de asistență este în contact direct cu pasagerii pentru a oferi informații detaliate privind reprogramarea zborurilor, rambursările sau alte opțiuni disponibile”, transmite Tarom.

 

Vezi și:

Tarom a avut pierderi de aproximativ 2,5 milioane de euro în timpul protestului de luni al piloţilor, estimează Sindicatul Piloţilor. Protestatarii spun că suma putea acoperi majorările salariale pe un an întreg

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: